GeneralRemek Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Panowie, chciałbym się wypłakać" gdyż straciłem niezłego fanta. Otóż tak, uruchomiłem złomiarzy, że jakby coś znaleźli, to żeby mi przynieśli. No i jednego spotkałem po paru dniach, to powiedział, że ma jakąś menażkę (myśle sobie - na pewno współczesna) dobra, podałem mu adres. Przyszedł, przyniósł, manierka z '54 roku. Ale powiedział też, że miał hełm taki jeszcze w farbie i ze skórą w środku. i czekał na mnie rano niedaleko domu żeby mi go dać, ale mnie nie było, więc oddał na złom za 2 złote (tak powiedział!!!) bo potrzebował na nalewkę. No to myślę, to też na pewno powojenny, ale na wszelki wypadek przyniosłem mu swój niemiecki. Jak zobaczył, to od razu podskoczył, i zaczął mówić, że to własnie taki miał, i jeszcze z boku jakieś tarcze z farby" I życie mi przed oczami przeleciało. Oddał niemiecki hałer z fasunkiem za 2 złote na złom! ZGON! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 To trzeba było jak najprędzej odwiedzić ten złom,może odzyskał byś fancik.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 A gdzie takich można uruchomić"?To dośc ciekawy temat.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Hmm, powiedział facet, że po tym jak oddał, to sobie roche" wypił i zapomniał gdzie oddał. Mihura, to bardzo fajna sprawa, musisz tylko podłapać jakiegoś menelopodobnego osobnika, który często siedzi w śmietniku, bo oni naprawdę często coś znajdują (ten złomiarz mówił że kiedyś znalazł od chu** łusek jakichś, i pistolet" ) i dać parę złotych na zachętę (tak z 3-4 zł) potem musisz mu powiedzieć jakieś miejsce w którym może cię znaleźć i gotowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Bardzo wczesnym rankiem ,wszelkie harce-laki (czyt.bazarki)obfitują w spragnionych życiowego paliwa nurków i szperaczy piwnicowych ,którzy to w drżących od zniecierpliwienia rękach prezentują pozyskane w nocy fanty . A w śrut tych fantów trafiają się nieraz perełki i rarytasy . Co najważniejsze ich chwilowi posiadacze bardzo rzadko zdają sobie sprawę z ich prawdziwej wartości ,zresztą ich umysły są zaprzątnięte inną pilną potrzebą na którą trzeba zdobyć jak najszybciej środki .Więc wielu z nas korzysta z tego kanału pozyskiwania precjozów .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Kokesh, jakbym siebie słyszał :DOstatnio widziałem na Balickiej w Krakowie menelka, który posiadał wszystkie warianty odznak niemieckich (piechota, za rany, krieg, etc. wszystko oczywiscie oryginalne za 50 dych :Dale spuściłby, bo facet nie wiedział co mówi nawet. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Oryginalne szturmy.krieg,za rany za 50 zł????????Zarty jakies...A raczej kopio-lipy i radosna twórczosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 kolego nie chcę się z tobą kłócić... :)może widziałeś je i chcesz coś o nich powiedzieć?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 G.R. placzesz nad tymi odznakami, to czemu nie kupileś. daj spokójZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Na takim bazarku widziałem kiedyś faceta co za 10 zł chciał sprzedać stary górniczy hełm, skórzany w świetnym stanie. Poleciałem do domu po kasę ale jak wróciłem to już go nie zastałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Ktoś tu ładne baje pisze,do szuflady taką twórczość pisz GRemek...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 ten wątek zaczyna mi przypominać :http://www.odkrywca.pl/jaki-fanty-przeszly-wam-kolo-nosa-,263158.html#263158pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Czyżbyśmy obserwowali kolejne narodziny nie wyżytego mitomana???Mam nadzieję, że nie, a czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Panowie są rzeczy na świecie które się nawet filozofom nie śniły...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Cóż Remek takie rzeczy się zdarzają.Pamiętam jak na początku lat osiemdziesiątych spacerując po lesie trafił mi się hełmik .Też był ładny.Udekorowałem nim stracha na wróble .Było dużo śmiechu.A dziś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Zwierzu - różne są przypadki... znam człowieka (pozdro!) który widział oryginalną klamrę embertówkę" za 20 zł u żula... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 28 Marzec 2009 Autor Share Napisano 28 Marzec 2009 Panowie jak żyję, żadnych bajek nie piszę, a wszystko co wyżej to prawda. Widziałem na własne oczy, a jak bjar_1 (pzdr.!) mówi że takie rzeczy się zdarzają, to chyba musi być w tym ziarnko prawdy. Pozdro dla wszystkich niedowiarków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Złomiarze- największa broń samo wychowana przeciw powojennymi skarbmi. (Pijactwo i menelstwo ile weźmiesz złomu tyle będziesz miał na jabola") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 A tak p[rzy okazji, jak nabyc dobre stosunki ze złomiarzami aby możnabyło coś od nich uhandlowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 heheh jak nabyc dobre stosunki ze zlomiarzami :D Oj Radek ,Radek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Wspomniane wino marki wino" oraz parę złotych na rozruch, ot co :) Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Na otworzenie takowej działalności, wystarczy 5zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 No i nie trzeba chodzić po urzędach, uiszczać opłat, i czekać :)Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 Cronos jak bys chcial taki helmik to odwiedz Slask;] wiele razy widzialem takie na podworkach i weekendowych gieldach gdzie meneliska" sprzedaja wszystko co maja;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.