adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Powiem krotko po wojnie była to koncowka roku 1945 i początek 1946.Moj pra pra dziadek wraz ze synem zakopali DWU USZNY kosz granatów wiecie jaki to kosz.Zakopali go mianowicie i nic nikomu nie mowili pra pra dziadek zmarł jego syn raz sie pochwalil do mnie ze wie gdzie jest kosz granatów.I powiedzial gdzie to zakopali w miejscu tym stoi teraz osrodek zdrowia a ten kosz zakopali przy drodze w jakims rowie kolo dzisiejszego osrodka.Jest prawdopodobienstwo ze podczas pogłebiania rowu jakas ekipa moze sie natknac na niespodzianke??.Co zrobic z ta wiadomoscia powiedziec ludziom czy nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Przeczytajcie o powiedzcie cos?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Ładnie to tak wagarować,lepiej lekture szkolną sobie kolego poczytaj...matko kolejny bajkopisarz z mlekiem pod nosem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Nie bajkopisarz chcesz dokladnie wiedziec gdzie to.woj.Podkarpackie.Powiat przeworski.Gmina Gać Białoboki kolo osrodka Zdrowia.Ja szukal tego nie bede bo rece mi sie moga jeszcze przydac.Widze jak powaznie podchodzicie do tego ehhh zal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Jeśli nie robisz sobie jaj to powiem tak jeśli wiesz gdzie to jest na pewno to zgłoś to na pilocie i po sprawie bo ktoś może łapki stracić i potem ty będziesz pluł sobie po brodzie że mogłeś a nie zrobiłeś ale pamiętaj jeżeli tam tego niema to możesz mieć kłopoty trochę mnie dziwi po co twój dziadek kupił te granaty i je potem zakopał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Przepraszam z tym pytaniem coś żle przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 On ich nie kupił tych granatów tylko był partyzantem.Był w niewoli.Radzieckiej reszty o nim nie wiem.A co do miejsca do dokladnie nie wiem gdzie to.Wiem tylko ze teraz to jest gdzies kolo tego osrodka.Miał mi miejsce pokazac jego syn czyli moj pra dziadek ale zmarł w zeszłym roku i tyle eh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ej, kolego adamusek2009 czy to czasem nie Ty pisałęś na głownym o granatach zasypanych w Twojej wiosce w starej studni,masz bzika na ich punkcie czy szukasz sensacji ? bo mi sie wydaje że coś zmyślasz,a moze to był kosz z szyszkami no wiesz takimi z sosny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Oj fajne są te bajdurzenia ;o koszach pełnych granatów , mauzerach pochowanych w sianie ,bagnetach powbijanych w belki na strychu , o czołgach w sadzawkach i o złocie Hrabiego ,bo przecież każdy Hrabia miał skrzynie pełne złota ... .Wyrośniesz z tego adamusek, jak wyrasta się z gatek ,i jeszcze nie raz sam roześmiejesz się nad tą swoją dzisiejszą naiwnością .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 dziewczyny smieszni jestescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Jak juz coś to śmieszne" niech zgadne cyfra przy Twoim nicku to rok urodzenia :))PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Nie śmiejcie się z adamuska, przecież każdy ma w sobie coś z dziecka :)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 Smiejcie sie czochrajcie pyte se Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 O przepraszam jeśli uraziłem ale już wiem dlaczego tą swoją opowieść o granatach umieściłeś w hyde parku bo tu można pisać smieszne rzeczy :))a swoją drogą Twój ostatni post dużo mówi o Tobie i o Twojej kulturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Świetne przykłady frazeologii neologicznej kolego adamusek :))...krusz beza, kulaj beret...Zobacz jak ładnie można był kogoś pochwalić w przeszłości.http://pl.wikipedia.org/wiki/Pismo_Kozak%C3%B3w_zaporoskich_do_su%C5%82tana_Mehmeda_IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 adamusek to ile ty masz lat jak syn tego co zakopywał granaty to twój pradziadek hehehehehe po ostatnim twoim wpisie już widzę ile. Wiele przed tobą, dobrze chcesz ale od koszyków , a już zwłaszcza tych dwuusznych hehehehe to ty się trzymaj z daleka. dobra rada. liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Dobra pra pra dziadek zmarł w latach 1989 mial 85 lat.Jego syn moj pradziadek zmarł w ubieglym rokumial 79 lat.a moj dziadek ma 59 wiec ile mohe miec mam 22 lata.Jak wykopie kiedys te granaty to pokaze na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 :) ok:)) ale tego szmelcu to raczej nie tykaj, zadzwoń tam gdzie trzeba. pozdro.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Troche bym sie bał tego tykac bo to troche jak no wiecie.Lepeij gów.. nie ruszac bo bedzie smierdziec.Ale jak tyle lat po wojnie nie bylo bum to moze nie wybuchna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Ale jak tyle lat po wojnie nie bylo bum to moze nie wybuchna." dobre wielu było takich co tak myśleli i już niestety ich nie ma na tym świecie.Taka prawda pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Właśnie, że zakopali zabezpieczone. Tyle lat po wojnie różne związki mogły powstać z reakcji MW, MWI z metalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Nie no jak wybuchna to bedzie tragedia.Ale jak niby mam znalezc to miejce.Co jak tam teraz stoi jakis dom albo cos innego>bo po wojnie nie bylo tego osrodka pozniej go wybudowali.A i zalezy jak gleboko to zakopali eh.ten pra pra dziadek mial jeszcze Mausera lecz po broni ani sladu został tylko bagnet w stanie bardzo dobrym i pochwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 W pierwszym poście piszesz że zakopali to w rowie koło ośrodka a teraz piszesz jak ja mam znaleść to miejsce najpierw usiądz przemyśl co piszesz ustal sobie ci i jak i dopiero nas czaruj ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Rowy tam sa dwa na przeciw osrodka i zraz pod osrodkiem a teren osrodkA ciagnie sie na jekies 100mm czyli 100metrow rowu z jednej strony i z drugiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.