danieloff Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 To nikłe zainteresowanie jest po obu stronach - MON opracował a kolanie" koncepcję NSR bez realnego pomysłu na jej realizację. Nie wiedzą nawet, jak wykorzystać lub doskonalić dotychczasowe kadry rezerwy, a co dopiero myśleć o pozyskiwaniu nowych. Ja np. jestem porucznikiem rezerwy po SPR i kilku kursach i specjalistycznych szkoleniach, w specjalności, w której MON ma braki kadrowe. I co z tego? Od kilku lat nawet nie otrzymałem jako rezerwista formalnego przydziału mobilizacyjnego. Po cholerę więc te kursy? Obawiam się, że z NSR będzie tak samo - pic na wodę i fotomontaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mozets Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Święte słowa - danieloff. Mam wielu kolegów w różnych garnizonach, często oficerów z najwyższej półki ( z dawnych czasów) i obserwują co się dzieje w garnizonach. To tylko walka na przeczekanie. Nikt nie panuje nad tym do końca. A wszyscy myślą jak tu dotrwać do emerytury. Jak by ktoś od razu chciał mi przyłożyć z glana - to informuję - że ja mam emeryturę cywilną. ( Tacy politrucy z dawnego LWP na tym portalu są na porządku dziennym). Przytoczę zresztą wiernie słowa obecnego prezydenta elekta sprzed kilku lat - i dalej uważa on je za aktualne. Ja zreszta przyznaję mu rację. Cytuję: DEKOMUNIZACJA W WOJSKU JEST NIEMOŻLIWA".Tylko ,że ja w tej sprawie g... mogę - a on - nie chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pongo Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Odgrzewam temat. Czy któryś z kolegów służy już w NSR? Od października wystartowała ponoć Służba Przygotowawcza dla chętnych na żołnierzy NSR, którzy nie odbyli wcześniej służby zasadniczej. Z chęcią poczytam jak to wszystko wygląda od kuchni". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyra75 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Podpisałęm 2 letni kontrakt, ale wiem tyle co wszyscy, nawet w jednostce wiedzą tylko to co oficjalnie podane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.