Marek94 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Daj e maile to wyśle ci reszte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 POZDRAWIAM 666CZACHA666 ten 3 był najbardziej uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 f3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 25 Marzec 2009 Autor Share Napisano 25 Marzec 2009 Przepraszam.Mógłbyś dodać więcej zdjęć trzeciego hełmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Kurkow,hałer jest oryginalny,jeszcze nie spotkałem się z przerabianiem zwykłych hełmów na spadochrony.Chociarz kto wie,może są tacy spece.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 25 Marzec 2009 Autor Share Napisano 25 Marzec 2009 666CZACHA666Dobrze ci te hełmy wyszły mógłbyś dodać więcej fott trzeciego hełmu?Pozdrawiam!Wojciech155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 25 Marzec 2009 Autor Share Napisano 25 Marzec 2009 Niewiecie czasem panowie od czego taki wielki ubytek w moim hełmie bo odłamek raczej by czegośtakiego nie spowodował..Pozdrawiam!Wojciech115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Jesli leżał do góry nogami to zbierająca się w nim woda i wilgoć przez 60lat zrobiły swoje...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 ...choć nie zawsze,ten leżał też odwrotnie ale w suchym piachu i przy sporej sośnie a środek nawet całkiem całkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 ten z kolei leżał na dnie strumyka i zaraz po wyjęciu zwody zaczął się sypać...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Dziura była bardzzzzzzzzzzzzzzo duża jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Gdzie najtańszym kosztem pozyskać farbę w kolorze feldgrau lub odpowiednik? Kiedyś był jakiś pasujący z palecie RAL, jak teraz wygląda sprawa? Te z allegro jakoś mnie nie przekonują, a i drogie jak ze złota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Ja tego jaagra co jest wyżej pomalowałem mieszanką swojej produkcji,wyszedł jakiś stalowo-zielono-szary.Zmieszałem ciemnozieloną z bodajrze koscią słoniową...i wyszedł właśnie taki jak widać :-) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Nie chcę skłamać, ale to był chyba numer 6006. Poszukaj na forum, kilka razy była o tym mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Słuchajcie,ponieważ w hełmie jest wgięta blacha i jedna zahacza o drugą jak je wyprostować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Delikatnie i BARDZO pomału wyprostuj od dołu, niestety ta blacha lubi pękać i łamać się. Ja miałem to samo, ale na szczęście udało mi się bez większej destrukcji... później musisz podkleić od dołu, a wszelkie dalsze ubytki i niedostatki(czyt. nie do końca odgięte blachy) uzupełnisz szpachlą z włóknem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Dzięki za odp.Pozdrawiam!Wojciech115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Jeśli coś tam pęka, proponuję na końcu pęknięcia wywiercić małą dziurkę. Zatrzyma to dalsze niszczenie się hełmu.Tak się robi przy talerzach do perkusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 28 Marzec 2009 Autor Share Napisano 28 Marzec 2009 Czy coś pomoże wywiercenie dziurki?Pozdrawiam!Wojciech115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Zależy co chcesz dalej robić z hełmem i do czego używać... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebol13 Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 cyt.Czy coś pomoże wywiercenie dziurki?"TAK pomoże!Kłania się wytrzymałość materiałów i zjawisko tzw.Karbu oraz spiętrzenia naprężeń (drgań w przypadku talerza od perkusji :) )Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Na razie hełmik stoi na półce..Pozdrawiam!Wojciech115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Jak patrzę na te dziurawe połatane hełmy to sam już nie wiem czy to replika czy oryginał. Bo więcej na nich szpachli niż blachy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Apropo tej farby 6006, to widzial ktos taka w sprayu w ktoryms markecie? Ja juz zlazilem wiele, i wszedzie tylko te same jaskrawe kolory, a na allegro licza sobie dwa razy drozej za taka sama puszke + jeszcze koszty wysylki... W specjalistycznych sklepach z farbami pewnie podobnie, chociaz jeszcze nie sprawdzalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2009 To inny hałer oliwkowy pigment i ciemno zielony dobrze wyszło?Pozdrawiam!Wojciech115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.