festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Ostatnio zadzwonił do mnie znajomy żebym do niego wpadł bo pojechał kilkadziesiąt km na nową miejscówkę i trafił jakieś graty, więc przyszedłem a on pokazuje mi torby a tam ok 26-28 mosiężnych łusek od działka p-panc ZIS 3 ;) Wybrałem sobie jedną z ładniejszych rozstawionych na podłodze w zamian za pożyczenie wykrywki, natomiast resztę pogiętych miał zamiar puścić na złomie, łezka mi się zakręciła no ale cóż... I tu niespodzianka, na żadnym skupie nie chcieli ich od niego kupić. Powiedzieli, że wezmą jeżeli je potnie albo zrobi cokolwiek ażeby wyglądem nie przypominały łusek ;) Jest na forum kilka osób które sprzedają takie rzeczy na złomowiskach, jak sprawa wygląda w innych miejscowościach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 *** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 *** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Proponuję zakopać dla przyszłych pokoleń. Za 100 lat to będzie skarb:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Może jeszcze coś by dało się wybrać z chęcią bym łyknął ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Dla mnie trafienie jest gitarrrka, ale nie mam nic do gadania, przecież nie odkupię wszystkich od gościa, żeby uchronić przed złomem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Jesteś trzeci w kolejce ;) Już dwóch się czai żeby przytulić ze sztukę ;) I dobrze lepiej tak niż na złom. Nie mogę gościa złapać, jak się skontaktuje to zapytam co i jak. Dam znać na meila w razie W. POZDROOO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 z tego co widac na zdjeciach czesc daloby sie jeszcze wyprostowac a reszte....,a reszte przerobic na popielniczki i puscic na alledrogo:),pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Może chodziło im o stalowe zapłonniki które muszą być wycięte przed trafieniem towaru do pieca,jako że czasem odwiedzam okoliczne skupy złomu w poszukiwaniu gustownych drobiazgów do odkupienia ,wiem o jednej takiej instytucji czynnej 7 dni w tygodniu i chyba prawie całą dobę,skacowani delikwenci przynoszą towar na okrągło ,głównie puszki aluminiowe i trofea śmietnikowe,wydaje mi się że tam przyjęli by nawet kilkutonowy dzwon kościelny nie pytając o pochodzenie,jest to jednym słowem firma życzliwa dla klijenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 O zapłonnikach tez coś mówił żeby się ich pozbyć wiadomo, ale podobno właściciele nie skupują nic z militarki, mowa o skorupach od pocisków, min, łusek itp. Że niby nie wolno im tego skupywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Słabe złomy masz w okolicy. Jak nie wolno skupować? Złom to złom, obojętnie pod jaką postacią. Oczywiście jeśli nie zawiera mat. wyb. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 To prawda jest jakś prikaz odnośnie skupu łusek A wszystko dlatego bo 90 % maszych zasobów eksportuje sie do Chin i Indii. Nie wszystkim w smak że militarka moze iść do Chin. Przynajmniej tak mi tłumaczył gość na skupie. Inna rzecz ze niektóre punkty skupują, bo mają ( o zgrozo )rozdrabniarki i robia ze złomu kolorowego granulat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 ja bym chętnie odkupił jedną za cenę złomową + jakiś dodatek i koszty wysyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 niechęć - do niezgnieconych łusek - wynika ze zjawiska spalania się" metalu w czasie stapiania - czyli za dużo powietrza" w złomie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Na pewno lepszą kasę wyczesałbyś za to z Alledro,ale trzeba było o tym pomyśleć przed gnieceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 21 Marzec 2009 Autor Share Napisano 21 Marzec 2009 po pierwsze nie są moje i mam do gadania, jak puści je na złomie to puści, ja będę się starał uratować kilka sztuk. Po drugie to pomyśl sam czy napisałem, że zostały pogniecione? Nie, ja dostałem jedną z dwóch nie pogniecionych, reszta była wyciągnięta w takim stanie jak widać na zdjęciach.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:30 28-07-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 To popatrz sam gdzie napisałem że to uwaga do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Tylko nienormalni ludzie złomują takie coś. Przecież maóna te wszystkie łuski wyprostowac i postawic na kolekcje albo dzielic się z innymi swoimi znaleziskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 ja kiedys pytalem na skupie czy trafia sie zlom militarny z nadzieja ze cos wyhacze ale powiedzieli ze nie, oraz ze itak by nie przyjęli.. Ale jak kumpel zawiozł wózek odłamków 150 kilo to bez mrugnięcia wzięli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Ja znam złomowisko na którym było pare granatów moździerzowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.