Raned Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 W tym miesiącu AKA wprowadziła nowy wykrywacz Signum SFT 7270; dotychczasowy model flagowy Wektor 7262M został wycofany z produkcji. Wykrywacz o zaawansowanej technologii kosztuje ok. 2766 zł po dzisiejszym kursie.http://aka.2000.ru/7270.htm
diabelski Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 No sprzęt niezły... w ich testach bije F75 o ok.40%, bardzo krótko trzymają akumulatory -2500mAh od 6 do 16 godzin, w zależności od włączonych funkcji.Z wagą zjechali dużo i to jest dużym plusem, ale baaardzo powolny ten sprzęt -przemiatanie 0,4-0,5m/s już go u mnie dyskwalifikuje.Pełna statyka to plus... dynamika też jest... tylko ciekawe czy ma menu po polsku he,he,he... -bo rozbudowane jest nieźle.Przynajmniej Rosjanie mają co pokazać.
SPIDER Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Test zasięgu Aka wykonane przez Rosjanina .Robi wrażenie ciekawe czy takie same osiągi są w gruncie ???http://www.youtube.com/watch?v=NPbESqzlI-w
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Żaden wykrywacz nie ma najmniejszej szansy uzyskać zasięgu większego o 40% od f75. Testy w powietrzu są dla niegramotnych głupoli, którym można wszystko wcisnąć.
emisoo Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 he he 5 kopiejek w gruncie bierze z 50 cm http://www.youtube.com/watch?v=4GmaVy_uofs&feature=mfu_in_order&list=UL a ty brzeczek kiedy zrobisz ten swój detektor z naciskiem na poszukiwanie bron na polu , oj chyba nie prędko skoro nie wierzysz ze coś może być głębsze o 40% od f75
pacian Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Nie sadze zeby lapnol ta monete z 50 cm...Ale cewke ma duza.
Raned Napisano 22 Listopad 2011 Autor Napisano 22 Listopad 2011 Proszę zwrócić uwagę na datę postu, obecnie najnowsze wykrywacze AKA to Signum MFT7272M i Sorex7281. Ten pierwszy powinien wykrywać monetę w powietrzu powyżej 40 cm. Moje doświadczenia z wcześniejszymi modelami wykazały, że były one trudne i mało skuteczne w terenie.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Wiesz emisso co to jest 40% więcej zasięgu w gruncie? To jest chłopie 8x większa czułość, 8x skuteczniejsze tłumienie gruntu, konieczność 8x mniejszych szumów własnych i 8x mniejszych zakłóceń zewnętrznych. V3 to będzie przy tym rusku cienias :) I tylko na super łatwej miejscówce coś takiego jest ewentualnie w ogóle możliwe. Niemal laboratoryjnej. Albo w powietrzu, co jest tożsame.Wychodzisz z takim sprzętem na ormalną" łąkę i d.pa w krzakach" :)Od razu mówię, że nikt na świecie jeszcze nie opracował takiego preampa nadającego się do urządzeń bateryjnych, który miałby 8x mniejsze szumy od tego, który jest zamontowany w ACE250. A nawet 4x lepszego też jeszcze nie :)Niedawno omawialiśmy taki materiał na TH, który miał pokazać wspaniałość e-traca. Przedmiotem testu był malutka niezbyt głęboka moneta. Okazało się ze e-trac przy f75 wypadł blado. Moim zdaniem nawet BARDZO blado.Jedyne czego brakuje f75 to solidność wykonania.Czułość na większe odległości bardzo silnie zależy od częstotliwości granicznej filtrów gruntowych i prędkości machania. Wykrywacz dynamiczny tak ustawiony, że będzie się pięknie prezentował zasięgowo w testach powietrznych, łatwo polegnie przy drobnych niejednorodnościach gruntu. Czyli realna skuteczność w terenie, powiązana z tzw stabilnoscią", poleci na łeb.
emisoo Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Tyle ze tą monetkę pokazywał f 75 przy skręconej dyskryminacji jak nie trudno mi się domyśleć jako czyste żelazo czyli szajsowato ot tyle . Co innego z wycięciem żelaza przeciętny wynik . Myk polega na tym żeby sygnalizować kolor
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Nie wiem jakie były ustawienia. Wielu doświadczonych lub wręcz super doświadczonych użytkowników-maniaków i wiele wykrywaczy. F75 sygnalizował sygnałem koloru dość czytelnie. Tesoro poległ całkowicie i z kretesem. Minelab coś tam minimalnie usiłował z siebie wykrzesać raz na ileś ruchów, ale nikt by tego nie odczytał jako sygnał do kopania. Test był przeprowadzony w sposób poprawny, w odróżnieniu od większości innych, dlatego o nim wspomniałem.Adekwatne ustawienia na taki rodzaj celu to dyskryminacja dość nisko. W KAŻDYM wykrywaczu. Nawet poniżej zera według skali XLT. Ale to jeszcze spory kawałek do żelaza.
Raned Napisano 23 Listopad 2011 Autor Napisano 23 Listopad 2011 Co ta paplanina ma do tematu: Nowy wykrywacz f-my AKA Rosja"???
GALIENUS Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Witam,kazdy producent sprzetu moze zrobic takie szol ze nawet w ace mozemy zobaczyc czempiona,chodzi tylko o to czy jest to adekwatne w praktyce co najbardziej nas interesuje,bo coz nam z testow powietrznych jesli w ziemi konczy sie inaczej.pozdrawiam GALIENUS
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 A kto papla? Bo moich postów przecież nie czytasz :)Denar, czy jesteś już zdecydowany, czy zamierzasz chwalić czy ganić AKA? Bo przekaz jest cokolwiek niejednoznaczny. To znaczy, na nasze tłumacząc, czy zamierzasz być dilerem AKA czy pozostajesz przy armaturze wodnej (wodotryskach XP) i kamieniarstwie (kopalinach Tesoro)?:)
pacian Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Dobrze ze tacy ja Grzesiu nie zajmuja sie wymyslaniem technologi bo do dzis by byly auta na korbe i sprzety typu HS3 :D
pytajnick Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 ... rzekł specjalista" pacan :))w temacie Nowy wykrywacz f-my AKA rosja."
pacian Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Matołku moze bys nie obrazał jak nie masz nic do wniesienia w temacie.
pytajnick Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Jak to nie mam nic do wniesienia ???AKA , to przereklamowany sprzęt , nie jest wart swojej ceny !!! :)Będę miał na oku o czym piszesz :)
pacian Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Ja nie pisalem o AK a twoim okiem to wiesz gdzie mi mozesz luknac.
pacian Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Jak mi masz cos do powiedzenia to podaj tel zadzwonie a nie rob bajzlu na forum ja bym Cie na miejscu admina zbanowal.
morek Napisano 23 Listopad 2011 Napisano 23 Listopad 2011 Panowie ... więcej luzu bo tyfus posypie bananami.
Raned Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Napisano 30 Styczeń 2015 Dzięki, za przywołanie tego wątku. F-mą AKA interesowałem się od kilkunastu lat, z dużym trudem zdobyłem 2 egzemplarze, obydwa ciekawe od strony elektronicznej ale nie od strony poszukiwawczej. Dodam, że nigdy nie udało mi się nawiązać kontaktu z tą firmą, ani telefonicznego ani mailowego.Wypróbowałem, przetestowałem i stwierdziłem, że to nie dla mnie, nie przypominam sobie abym wychwalał je pod niebiosa ani się z nich wyśmiewał jak oszczerczo sądzi uczestnik sza.man. Wykrywacz Sorex 7281 nabyłem za stosunkowo nieduże pieniądze i z niedużą stratą sprzedałem znanemu polskiemu producentowi; nie miałem żadnego odzewu co on o tym sądzi.Obecnie te wykrywacze mnie zupełnie nie obchodzą. 3 miesiące temu ktoś podszywający się pod f-mę AKA uruchomił kampanię internetową promującą te wykrywacze pod komunistycznymi hasłami i nazwami Mołotok, T72 oraz Yuri. Po korespondencji z oferentem, stwierdziłem, że to wszysto nie trzyma się kupy, wykrywacze są bardzo drogie, nie mają szansy na zbyt w Polsce z jakimkolwiek zyskiem i poza tym nikt ich nie widział ani nie dotykał fizycznie (z wyjątkiem oferowanych także Berkut, Sorex i Signum). Do tej pory nie ma dowodu na fizycne istnienie wymienionych wykrywaczy. sza.man bardzo proszę o zaprzestania rzucania kalumni, oszczerstw i pomówień na mój temat, odnoszę się tutaj do zamkniętych wątków o rosyjskich wykrywaczach i Makro Racer.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.