Skocz do zawartości

mauser - gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam mausera Tanaki ASG na gaz.

A kolega pyta o co ? bo tak ogólnie to sobie można pisać i pisać...

Tutaj się coś wypisywałem - w kontekście rekonstrukcyjnym...

http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=53264

zastanawiam się nad kupnem gaz ..albo sprężyny . głównie posłuży w rekonstrukcjach a czasem i do zabawy postrzelania do celu , jeśli z celnością i prędkością wystrzelonej kulki nie ma dużej różnicy to po co przepłacać ...Nie wiem ? może co2 to tylko dodatkowy bajer, a może lepiej poczekać , dołożyć i kupić gazowca A ...jeszcze jedno czy ten gaz to jest w butelkach taki jak do pistoletów wiatrówek co2 , bo w opisie tego nie było Dziękuję i pozdrawiam

Interesuje się kupnem prawdziwej broni. 5 zdjęcie od tyłu z forum mnie zaciekawiło. Dokładnie widac sprężyne od naboi. Podobno jest prawo, że nie można posiadac broni na 5 naboi tylko na jednen załadowany. Słyszeliście o tym?

Co to jest „…sprężyna od naboi…”? Podajnik magazynka – to masz na myśli?
„…Podobno jest prawo, że nie można posiadac broni na 5 naboi tylko na jednen załadowany…” – może i jest, ale nie w naszym kraju :)

Pozdro
Hindus

Pioniu, jeżeli potrzebujesz tej broni do rekonstrukcji - polecam dobrej jakosci repliki Marushina, Tanaki.

Jeżeli chodzi o własności ASG to chyba nie to forum ;) poszukaj na tym forum co dalem linke.

Odpowiem tylko co do zasilania. Greengas kupuje sie w butelkach, nie są drogie. Jedno ladowanie wystarcza na 30 kulek, wiec nie jest to bron maszynowa ;) Mnie zaworek trzyma. W razie czego mozna zaworek wymienic w kazdym serwisie asg.

Panowie, temat jest niebezpieczny, zważywszy zapędy niektórych do wzdychania do prawdziwej broni, pamiętajcie, że są tacy co czytają to forum służbowo.
Ad rem - żeby posiada bron palną należy w naszym kraju posiadac pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!! (co do szczegółów proszę kontaktowac sie z właściwym co do wydawania pozwoleń organów, a my powrócimy do meritum naszego tematu - repliki karabinu mauser. W tym miejscu przychylę siędo zdania Mario, w tym celu warto szarpnąc na doskonała replikę Tanaki, producent zadbał o jak największe zbliżenie się do oryginału, wysoką jakosc materiałow z których replika została wykonana, a logo producenta jest dyskretnie ukryte i nie razi. Gazowy napęd daje dośc dobry naped kulkom i przyjemnosc ze strzelania do... puszek etc. mozna tez zasymulowac warunki p[ola walki poprzez pojedynek asg, nie zapominajac o warunkach bezpieczenstwa. Repliki te nie są tanie, ale warte swojej ceny

Proszę nie zbaczac z tematu pod grożbą kartek i pozostałych konsekwencji

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 06:55 12-03-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie