Yankess(Deutch Krone) Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 Z dzisiejszego grzebania po okopach :)wyskoczylo mi przypadkiem takie cudo... chlopcy w okopach sie nie nudzili - winko czerwone slodkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 i napis na butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Czytałem ostatnio, że są ludzie (co prawda nie u nas) którzy specjalnie jeżdżą po angielskich czy amerykańskich okopach i szukają... butelek z winem. Trafiają przyzwoite" roczniki, a wiadomo-w ziemi ciemno, stała temperatura-idealne warunki na przechowywanie wina. Zresztą w Polsce też się trafiały winka, tyle że chyba nie w okopach a jako resztki skrytek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 Znam goscia, ktory posiada butelke z piwem w srodku,oryginalnie zapieczetowana kapslem, chyba nawet przedwojenna, kiedys moglem wejsc w jej posiadanie, lecz jakos butelki mnie nie interesowaly, postaram sie dodac foty, ale to gdizes tak za 2 miesiace, jak wroci zza granicy :) moze nawet wejde w jej posiadanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Mam butelkę prawie pełną browara w środku, jedna z kilku które wykopałem w beczce, w kilku innych były też resztki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Festunguben - pokaż zdjęcia jak możesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 wrzucalem juz wczesniej foty w pietwszym watku, äle Jak zbije na baze to pocykam i wrzuce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Oto i ona, w środku zgęstniały browar(było trochę więcej ale się ulało). Ogólnie wyszły 4 butelki, w trzech resztki na dnie, woda oddzieliła się os reszty, a reszta się zgęstniała tworząc gluta ;)http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/6_copy137.jpgNa dnie butelek widać zawartość.http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/11_copy116.jpgTutaj jedna z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 A tutaj zawartość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Skoro wątek o napitkach to dorzucę dzisiejsze :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 nalewka z pomarańczy na spirytusie (wypadało spróbować):-) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 :) i jak - kopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 spirtem jedzie że ho ho,kto wie,może kiedyś się skuszę na naleweczkę.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Ja bym popróbował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Też bym nieomieszkał;)...zwłaszcza przy SOBOCIE;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Swięty,z od Ciebie do Marszowa rzut beretem,a flaszek trochę jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 zapomniałem o fotce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 Sorau coś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 i taki cudak wielonarodowosciowy wyszedł-WIEN<ROTTERDAM LONDON NEW YORK GERMANY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 21 Marzec 2009 Share Napisano 21 Marzec 2009 eee, za późno wyskoczyłeś z tą gorzałą :D miałem dziś być na ognisku na Olszyńcu więc było by jak znalazł. Ale nic straconego jeszcze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.