wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Pomyśleć, że są miejsca na naszej planecie, gdzie pozostalości II wojennych bitew, spokojnie sobie stoją/leżą , gdzieś tam na odludziu.Zapomniane nawet przez złomiarzy...Dziwne to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Wyspy Pacyfiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Japoński czołg w Polinezji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 a tu tylko wieża japończyka" w dżungli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Dwa mysliwce Corsair tez na Pacyfiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Wyspa Saipan plus Sherman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Sherman, który nie dotarł do brzegów Normandii w dniu inwazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 jeszcze jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 w polsce by się nie uchowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 http://www.odkrywca.pl/opuszczone-miejsca-w-rosji,647879.html#647879tu jest o takich miejscach w Rosji. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Kilka pewnie się uchowało w Polsce,jestem pewien :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 ostatnio się dowierzialem że w mojej okolicy gospodarze znaleźli jakaś wieże od czołgu?".z nitowanych blach byla.podobno przydała sie w gospodarstwie.co to jest postaram się dowiedzieć w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 W Rosji, te miejsca uchowały sie, bo sa daleko od cywilizacji, poaz tym nie maja wartości kolekcjonerskiej. Gdyby tam w stepie stał Tygrys czy Pantera, to...juz by nie stała. Z kolei na Pacyfiku teren niektorych walk chroni sie jako memoriał", np na atolu Truck.Mozna ogladac,nurkowac, ale nie ruszać.Widziałem gdzies fotki z polnocy Norwegii.Tam tez sporo 2 wojennego żelastwa leży sobie spokojnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 ten Japoński czołg w Polinezji" z foty - 2009-03-08 12:32:20 to Matilda IV (A12) z wysp Salomona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Cronos masz racje, mialem ta fotke ze zlym podpisem.A na tej stronie jest wszystko jasne:http://the.shadock.free.fr/Surviving_Matildas.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Tu tez pozostałości amerykanskiego desantu na Pacyfiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 One tam sobie stoja w rzedzie http://www.pacificwrecks.com/people/visitors/flahavin/tetere.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 One tam sobie stoja w rzedzie http://www.pacificwrecks.com/people/visitors/flahavin/tetere.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Jeszcze niedawno w Kosowie niedaleko Prisztiny stal sobie Sherman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Wiesz co się stało z tym czołgiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Niestety nie wiem.Fotkę wyłowiłem z sieci, ale oprócz lokalizacji,innego komentarza nie było.Może więc tam jeszcze stoi.Tylko z ostroznosci procesowej użyłem czasu przeszłego.Tutaj druga fotka : II wojenny M-18 Hellcat, tez gdzies w Kosowie.Myślę, że jeszcze gdzies tam coś po kątach zostało, bo Jugosławia miała dużo sprzetu z demobilu amerykańskiego, który dotrwał w słuzbie do ostatniej wojny na Bałkanach w latach 90-tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Przy okazji mam pytanie:Czy ktokolwiek wie cokolwiek na temat wrakow niemieckich czołgów wykopanych z umocnień granicznych w Bułgarii.Rok temu było o tym głosno, sporo materiałow w sieci.Miały być aukcje w lecie...i cisza zapadła.Jak na razie ślad się urwał, a informacje w sieci zatrzymały na wiośnie 2008. Może juz po wszystkim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.