HASAG40 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 witam co to za guzik?czy napoleonski?trzyczesciowy srednica ponad 20mm na odwrocie sygnowany TW&W PARIS
HASAG40 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 witam co to za guzik?czy napoleonski?trzyczesciowy srednica ponad 20mm na odwrocie sygnowany TW&W PARIS
HASAG40 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 tutaj guzik nr2 widac na nim jakis statek parowiec oraz resztki zlocenia srednica ok 15mm
jacek825 Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Witam , guzik nr. 1 to na pewno nie napoleon , jaki nie wiem guzik nr. 3 to polski kolejowy - dwudziestolecie międzywojenne .Guzik nr. 4 angielski II wojna Pozdro . Jacek
stock84 Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Jeżeli chodzi o szate graficzną guzika nr 4 to tylko przypomne że znajduje się na nim herb Wielkiej Brytanii.pzdr
HASAG40 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 dzieki czekam na dalsze info o pozostalych guzikach
8total4 Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 ten pkp jest rzadki, bo z orłem wz.17bardzo fajne i cenne trafienie.pozdro!
HASAG40 Napisano 9 Marzec 2009 Autor Napisano 9 Marzec 2009 witam na pierwszym guziku oprucz tych dwojga na koniach widac jeszcze jakas kolumne z krzyzem oraz ludzi kleczacych przy niej nie wiem dlaczego ten akurat guzik znalazl sie wsrod guzikow przewaznie napoleonskich i pruskich wojskowych?zastanawiam sie takze czy to cywilne jest i z jakiego okresu?a moze jakies upamietnienie jakiegos wydazenia?co do drugiego tez kombinowalem cos z jakims stakiem wojennym byl zlocony byc moze cos marynarskiego jakiegos kapitana ale czy niemcy czy inny kraj?dziwne nikt nie spotkal sie z takimi guzikami:-]
HASAG40 Napisano 8 Marzec 2009 Autor Napisano 8 Marzec 2009 dzieki za wszystkie info.pozostaly jeszcze te dwa pierwsze?nikt nie ma zadnych skojazen?pozdrawiam
Pytanie
HASAG40
witam co to za guzik?czy napoleonski?trzyczesciowy srednica ponad 20mm na odwrocie sygnowany TW&W PARIS
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.