Skocz do zawartości

Organizacja rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Nawstępie tego postu chce ,żeby nie był on traktowany jako swoisty żart - pisze całkiem serio, więc proszę sie powstrzymać od zbędnych komentarzy.

Zostałem poproszony przez reprezentanta miejscowego Centrum Kultury o zasięgnięcie informacji w sprawie organizacji rekonstrukcji. Mam nadzije ,że ktos bedzie mógł mi pomóc.

Po pierwsze chciałbym dowiedziec sie o szacowane koszty całego przedsięwzięca - moga byc mocno przyblizone, ważne żeby wiedzieć o jakiego rzędu pieniądzach mówimy.

Co nieco wiem jakie są ceny wypozyczenia sprzętu ciężkiego , jednak tu moja wiedza sie kończy . Jakie firmy zajmują się wypożyczaniem strzelającej broni (chodzi o potyczkęwrześniową więc interesującymi sa same karabiny mosin , mauser)
Skąd wziąć piorotechników do całego przedsięwzięcia i ile ich usługi kosztują?

Po drugie- pozwolenia, czy potrzebne są jakieś? (zakładam ,że pozwolenie właściciela terenu juz jest )

Po trzecie - może ktos , kto odwiedza forum ma jakies doświadczenie w organizacji imprez tego typu i mógłby pomóc, przedstawic aspekty , o których moge nie wiedzieć?
Może jakis link się znajdzie?

Proszęo pomoc i pozdrawiam.

No Kolego ..... za 40 tys bedzie juz konkretna zabawa, ale mozna tez taniej rzecz jasna, wszystko zalezy od tzw rozmachu przedsiewziecia, tzn na ile osob rekonstrukcja, czy jakies pojazdy, bron/pirotechnika ( to jest obecnie minimum) itd itp, wymienac mozna dlugo, mysle ze dolna granica jakiejkolwiej dyskusji to 15-20 tys (za sama bron musisz liczyc min 7-8 tys)i przy zalozeniu ze walczy sama piechota, a sama rekonstrukcja jest bardziej kameralna (tak po 20-kilka osob na strone konfliku)i bez pojazdow, badz sa w ilosciach symbolicznych.
Problemem moze byc cos innego , nie wiem czy nie jest juz troche za pozno na organizacje czegokolwiek zwlaszcza jesli ma ta impreza odbyc w tym sezonie, bo z tego sie orientuje ( a tez jestem zamieszany w organizacje) i grupy, i pojazdy, i firmy od broni/pirotechniki maja juz dosc napiete tegoroczne harmonogramy.

Od 30 tys. zł do.... w zasadzie nie ma górnej granicy.
Największe imprezy w kraju mają budżety między 100 a 200 tys.
Ceny broni strzelającej to od 60 do 100 zł za szt. -zależy u kogo wypożyczasz, czy jesteś nowym klienetem, jaka to jest broń - ciężka jest droższa.
Do tego dochodzi koszt amunicji - od 3 zł za szt. , w tym roku nawet z Czesi taniej nie przywiozą. Chyba, pożyjemy zobaczymy.
Piortechnika - jest kilka firm, ale zdjae się na forum nie można robić reklamy.
Pozwolenia - zależy jak duża ma to być impreza. Jak nie kwalifikuje się jako impreza masowa, to papierologia jest znacznie mniejsza.
Ważniejsze od pozwoleń jest zabezpieczenie placu, medyczne, ochrona dla publiczność, zakwaterowanie dla uczestników, etc.
Po trzecie -zadzwoń, 601 224 775 , zobaczymy.

pozdrawiam

Jacek akagi" Haber
Fundacja Wojskowości Polskiej.

To nie ma być wielka rekonstrukcja, symboliczna choć nie może tez być kiczowata.
Orientujecie się gdzie najbliżej województwa świętokrzyskiego jest zlokalizowana firma wypozyczająca broń , pirotechnicy , albo sprzet ciężki ( jakieś motocykle czy armatki ppanc bo czegoś większego chyba niepotrzeba)?

Za http://portalwiedzy.onet.pl/112957,,,,obiekcja,haslo.html

obiekcja (p.łc. obiectio od łc. obicere, obiectum ‘rzucać, wyrzucać naprzeciw; czynić wyrzuty’) niezgoda na coś, zarzut, wątpliwość, przeciwstawienie się czemuś.

chyba koledze nie do końca o to chodziło ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie