okop Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 Mam problem z elektrolizą. Wytłumaczcie mi jak to zrobić. Może jakiś rysunek tłumaczenie. pozdro.P.S.- CZY od tego mnie prąd nie kopne, porazi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 http://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okop Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 a prąd nie kopnie mam dopiero 14 lat a chcę sobie jeszcze pożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Jeżeli tak prostego opisu nie rozumiesz i masz 14 laty to na razie nie bierz się za elektrolizę... na prawdę! Nie chcę ci dokuczać z racji wieku ale na razie popróbuj innych metod.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okop Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 a jakie np.ja domestosem sobie łuski popsułem zielone sie zrobiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 okop poczytaj najpierw jakie środki i metody stosuje się do konkretnych metali, skorzystaj z wyszukiwarki. Ja też nim się nauczyłem to trochę napsułem, ale człowiek uczy się na błędach. Musisz czytać czytać i jeszcze raz czytać! Łuski to małe piwo, gorzej jak się zabierzesz za czyszczenie rzadkiej monety i ją zepsujesz. To jest dopiero ból. Więc musisz najpierw opanować teorię, później bierz sie za praktykę.Wyszukiwarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okop Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 na błędach tylko że mam 10 łusek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 młody zajrzyj na pocztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Skoro masz 14l to jako elektrolit zastosuj rozpuszczoną sól, jest bezpieczniej. Skombinuj: prostownik, żarówke 12V 21W, plastikowe naczynie, stary brzeszczot z piłki do metalu lub kawałek pręta zbrojeniowego(coś na elektrode z zwykłej stali węglowej) i jakieś przewody aby to podłączyć. Jak to zdobędziesz odezwij się. Ja lub ktoś inny krok po kroku wyjaśni ci jak to zastosować.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okop Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 nom zajrzałem dziex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Po co żarówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Żarówke wpinasz w szereg. Zapobiega spaleniu/uszkodzeniu prostownika. Nawet w wypadku zwarcia elektrod nie poleci nawet bezpiecznik w prostowniku. Dodatkowo jak świeci to masz pewność że obwód jest zamknięty i wszystko działa :) Proste i bardzo wygodne rozwiązanie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detekta8 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 na poczatek to kup pare butelek octu i wrzuc do niego fanty trwa troszke dluzej ale przynosi podobne efekty co elektroliza no i mozna wrzucic pare fantow na raz no i lepiej zamknij porzadnie pojemnik z octem i fantami bo zapach jest niezbyt przyjemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 O tego z żarówką nie znałem;] ale dzięki za wytłumaczenie, na pewno skorzystam;]Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Do czyszczenia łusek to kup sobie w markecie budowlanym za 2,5 miedzianą szczoteczkę,a ocet daj matuli na przetwory.Co do elektrolizy to ta czasami zamiast oczyścić zniszczy przedmiot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 bruner0 kolego święte słowa ale jak odwrotnie sie kabelki podłaczy to tak będzie , 2 lata robie elektrolize i ani ja ani mój znajomy z takim tekstem nie wyskoczył , sorry ale musiałeś coś pomylić przy robieniu elektro . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Płomyk czasami fant przed elektrolizą trzyma się mocno,a po niej się rozpada bo rdza trzymała go w kupie"(nie mylić z zawartością sedesu):p a co można pomylić przy robieniu elektrolizy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okop Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 bruner0 sprawdz pocztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 sorry bruner pod tym względem zgadzam sie w 1000 % , zapomniałem o tych przypadkach fant sie rozlatuje z takimi sam nie wiem co robić wiec oddaje komuś . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::pushek::.. Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 najlepiej zrób sobie maszynkę do elektrolizy z ładowarki do fona, a oto mu design :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::pushek::.. Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 od góry, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::pushek::.. Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 i dyndadełko" :D przyczepiam monetke i zawieszam na kabelku, który jest spięty spinaczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::pushek::.. Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 p.s. zamiast soli lepiej jest używać sody oczyszczonej, 5 min w wodzie i pastą lekko ścierną przetrzeć i ma być czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Taka ładowarka nada się monet i niczego większego. Do powiedzmy bagnetu musi już być prostownik samochodowy. Ten zestaw z fotek do monet trzaeba przyznać jest zajebisty w swej prostocie. Gratuluje pomysłu i wykonania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 okop, sprawdź pocztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.