Witam wczoraj wyszła ta odznaka ,trochę wiem na jej temat, wiem że jest popularna i była nadawana za wyniki w zawodach strzeleckich w armii carskiej razem z pamiątkowymi zegarkami w komplecie a także w różnych odmianach w zależności od zajętego miejsca.Jednak jest często spotykana o wiele częściej zapewne od owych zegarków więc podejrzewam że była także nadawana sama bez kompletu i w innych okolicznościach czy ktoś mógłby odnieść się do tej hipotezy i przybliżyć bardziej historię tej odznaki ? Mój kolega trafił trochę wcześniej kopertę od tego zegarka w niedalekiej okolicy może to od kompletu ?
Pytanie
Arseon
Witam wczoraj wyszła ta odznaka ,trochę wiem na jej temat, wiem że jest popularna i była nadawana za wyniki w zawodach strzeleckich w armii carskiej razem z pamiątkowymi zegarkami w komplecie a także w różnych odmianach w zależności od zajętego miejsca.Jednak jest często spotykana o wiele częściej zapewne od owych zegarków więc podejrzewam że była także nadawana sama bez kompletu i w innych okolicznościach czy ktoś mógłby odnieść się do tej hipotezy i przybliżyć bardziej historię tej odznaki ?
Mój kolega trafił trochę wcześniej kopertę od tego zegarka w niedalekiej okolicy może to od kompletu ?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.