PAWEL*STRC Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 te oficerki chyba mój pradziadek zabrał z wojska dwa miesiace przed wojna , czy to prawda , że te oficerki sa wojskowe???
stock84 Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 ja do babci mam przejsc przez podworko! a babcie nie klamie bo to byly wojskowe buty jej ojca" A Babcia to wyrocznia czy co? Koleżko przestań dzieciuchować...
Łukasz Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Witam!Szczerze mówiąc te buty też mi się nie podobają. Oficerki, które miałem okazję oglądać, mieć w kolekcji /mówię tu o butach w 100% przedwojennych/ to zawsze but bardzo ładnie wyprofilowany, wysoki, z dobrej skóry itd. Nawet jak jest schodzony to zachowuje linię. Pozdrawiam, Łukasz
Kobieras39 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 koło oficerek to one nawet nie leżały , po pierwsze cholewa jest miękka , takich butów mam z 3 pary od stanu agonalnego do idealnego może cykne foty , moje są pieknie stemplowane dwie pary jedna bez stempli , zwykłe powojenne wysokie buty wzorowane troche na butach wojskpwych ale raczej technicznych wojsk , oficerki też mam więc mogę cyknąć jutro porównawczą fote , przedwojenne prywatne oficerki oficera miałem też i wogóle gdzie Rzym a Krym?a ile ja od rodziny słyszłąem opowieści że to wojenne rzeczy a były powojenne i odwrotnie panie to nie z wojny a było z wojny nie ma nad czym się tu wywodzić a jeśli ktoś pisze że na temat tych butów to tylko w dobrej intencjipozdrawiam!
PAWEL*STRC Napisano 1 Marzec 2009 Autor Napisano 1 Marzec 2009 bjar_1 ale jestes zabawny no normalnie boki zrywac :D
kowalinho Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Krój butów oficerskich przed wojną był ustalony tylko raz - wprowadzono buty oficerskie wz31 choć bywało sporo nieregulaminowych butów.Jeśli chodzi o sygnatury to możesz co najwyżej poszukać sygnatur producenta wewnątrz buta, na tej jasnej skórze.
dzieci3 Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Babcia może nie wyrocznia,jednak nie jedno widziała o czym niektórym nawet się nie przyśni bo na własne oczy widziała.GÓw....ko widzieli ci którzy tyle mają pytań i mocnych odpowiedzi.Więcej szacunku dla osób co przeżyły ten koszmar.pajacu .Zwiększ szacunek bo za 6 nie za 30 zostaniesz oceniony.Jeszcze Pzdr.
kowalinho Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Ale tutaj nikt nie chce nikogo obrażać ani demonstrować brak szacunku ( a przynajmniej ja). Niestety - wiem z własnego doświadczenia - starsi ludzie, przy całym szacunku do nich - często zapominają skąd i kiedy pojawił się dany przedmiot. Bo jak to spamiętać i po co?Sam mam taką sytuację - trzy pary butów, identycznych zresztą, po pradziadku. Są to buty powojenne, używane w gospodarstwie - tego dowiedziałem się jeszcze od mojego ŚP dziadka i to się zgadza z ogólnymi przesłankami i moimi 'researchami'.Moja babcia zaś nadal twierdzi, że w tych butach to pradziadek z wojny wrócił...Rodzinne opowieści i powieści trzeba brać z dystansem i tyle.
PAWEL*STRC Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 a g...o ci do mojej babci!!! stock! , przed chwila ogladalem zdjecia pradziadka z wojska buty ma takie same jak te tutaj i nikt mi nie wmówi że so to jak to kolega KonVonVin nazwał wiejskie człapaki" , niektórzy moga gadac , ale ja swoje wiem
PAWEL*STRC Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 wiem , że gdy szedł front u nas to pradziadek zakopał ubranie żeby sie nie spalily mi.te buty w których jest na zdjeciach . A wiadomo , że po wojnie bida to dal je mojej babci w prezencie i tyle!
kowalinho Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 No to jeśli jesteś pewien swego i zdania nie zamierzasz zmienić, to po co pytasz? Odpowiedź obiektywną uzyskałeś. A to jest Twoja sprawa, czy wierzysz czy nie.
PAWEL*STRC Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 no sory , ale nie wpadłem wzesniej na pomysł żeby sprawdzic zdjecia
stock84 Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Pszepraszam.Na temat twojej Babci nie chciałem tego tak ująć, źle mnie zrozumiałeś.Tak czy owak kolega Kowalinho wyjaśnił to co miałem na myśli...
KonVonWin Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 dwóch kolegów zasłużyło swoją postawą na medale" Panowie to poniżej poziomu ludzi chcą Wam pomóc a Wy zaczynacie się obrażać jak dzieci i w dodatku jakąś pyskówkę odwalać! Taki jesteś pewien że się mylę?! Za 10 minut wstawie Ci tu zdjęcia prawdziwych żebyś mógł sobie sam obiektywnie porównać czy Twoje posiadają podobne elementy...
KonVonWin Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 chodziło mi o całościową sylwetkę buta, tylko wypchaj go czymś :P
Łukasz Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Łączę się w szczerym śmiechu z bjarem. hahahahahahahahaKowal, Kon Von Win, Kobieras dobrze gadają- cywilne kapcie jak chłopina do kościoła pomykał albo na bazar :-):-DPozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Jakbyś te kapcie wsadził na bryczesy to połowa sznurowania byłaby na wierzchu...
Pytanie
PAWEL*STRC
te oficerki chyba mój pradziadek zabrał z wojska dwa miesiace przed wojna , czy to prawda , że te oficerki sa wojskowe???
66 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.