Skocz do zawartości
  • 0

Jak koledzy sądzą istotny element broni czy też nie ???

torba5

Pytanie

Napisano

pytanko jak w tytule,jestem ciekaw zdania kolegów na temat tego trupa i prosze tylko nie pisać nic o 6 rano i smutnych panach bo to już nudne jest pozdrawiam

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Policja nie ma obowiązku znać każdego zagadnienienia..jeżeli widzą przedmiot potencjalnie niebezpieczny to go zabierają i to jest ich obowiązek !!!! potem jest to weryfikowane przez odpowiednie instytucje , a to od ich poziomu wiedzy zależy to co się z danym przedmiotem stanie..ja bym się raczej skupił na poziomie wykształcenia aszych" biegłych...bo czasami ich wiedza pozostawia bardzo wiele do życzenia, ale tak to jest jak sie jest specjalistą od wielu dziedzin...
Napisano
Oczywiście ideałem byłoby aby policjant widział wszystko...to że temu kolesiowi zabrali łuk , pistolety na kulki oraz czarnoprochowce nie świadczy o tym ze są one zakazane...po prostu zabezpieczono narzędzia które posłużyły do popełnienia przestępstwa...to tak jak graficiarzowi zabierają farbę w puszkach chociaż nie jest ona zakazana a złodziejowi zabezpieczają łom:)
Napisano
taaa ?Tuna a skad wiesz ze zabezpieczone" luk ,czarnoprochowce sluzyly do popelnienia przestepstwa ? Przeciez z artykulu wynika ze ostrzeliwywal cele" z wiatrwoki ?!
Wiesz odnosnie bieglych to z ich wiedza jest zwykle ok ,ale inteligencja (lub raczej nadgorliwosc) policji jest porazajaca. pojaka cholere zabierac bagnety ,luski kal 76 mm ,150 mm z domu ,cale wiadro lusek z ziemi -mosin ,mauser(splonki zbite ),prostoz ziemi,w patynie ,przyborniki do mosina ,wyciory dt ,tt?
Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu" -tak mawial por Łódzki w Toruniu...
Napisano
pik 78 masz wielką rację w tym co piszesz,ale wiele zależy od sprawy i problemu i w jakim kierunku pójdzie,ostatnio 16 latek wpadł bo posiadał 10 kg.saletry i cukru i będzie miał sprawę bo materiały sprytni policjanci wysadzili i wynik jest jasny,zawsze uważam że policja powinna scigać przestepców i bandytów a nie miłosników historii i pasjonatów.
Napisano

pytanko jak w tytule,jestem ciekaw zdania kolegów na temat tego trupa i prosze tylko nie pisać nic o 6 rano i smutnych panach bo to już nudne jest pozdrawiam

Napisano
jak najbardziej istotna część broni, ponieważ wedle ustawy SZKIELET broni już taką częścią jest! A bezsprzecznie jest to szkielet (BARDZO FAJNY :D) MP40
Napisano
jak to rozbierzesz na drobne części to nie będzie tu żadnej istotnej części broni.w całości wydaje się ze też nie ,ale jest prawdopodobne że mogą uznać jako część.ja tu nie widzę baskili ,lufy,komory zamkowej,zamka,widać tylko urządzenie spustowe i kolba te elementy nie podlegają ust.o broni i am.ciekawe co inni powiedzą.
Napisano
jeszcze jedno gdzie tu jest szkielet broni,jasno widać układ spustowy i kolba.szkielet jest to:komora zamkowa,nabojowa,z osłona lufy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie