Przedstawiam Kolegom popielniczke,(tzw.sztuke okopowa),ktora kupilem w Niemczech.Dla informacji - zaplacilem 73 EURO - mysle ze to tanio. Wykonana jest ze spodu polskiej luski ( oznaczenia na spodzie:orzelek,100 hb. wz. 14-19 P , z 6P 30D i w centrum,na splonce : 11 30 ). Nabylem ja dla trzech naszych orzelkow,ktore sa do niej przylutowane i ktore zamierzam z niej zdjac....wiem,wiem... Dwa z nich sa oczywiste,zdjete zapewne z rogatywek ale ten trzeci jest jakis inny,jakby starszy,zastanawiam sie ;zdobyty z jakas czapka we wrzesniu,czy tez zdjety w jakims muzeum czy izbie pamieci z czapki historycznej znacznie starszej. Tloczony jest z blachy mosieznej,z kontra (lutowanie nie trzyma na 100% - mozna minimalnie go odchylic i dojrzec kontre).Wymiary orzelka : 55mm x 45mm.Mosiadz z jakiego jest wykonany nie sciemnial jak cala luska (widac ze nie byl czyszczony a jednak nie pokryl sie patyna i zachowal piekny zloty kolor. Pytanie dotyczy tego wlasnie orla.Co to za orzel - jak Panstwo sadzicie ? Prosze tez o rade jak najlepiej zabrac sie do zdejmowania orzelkow. Pozdrawiam i bardzo dziekuje za dotychczasowa pomoc,Jan.
Pytanie
jfkl
Przedstawiam Kolegom popielniczke,(tzw.sztuke okopowa),ktora kupilem w Niemczech.Dla informacji - zaplacilem 73 EURO - mysle ze to tanio.
Wykonana jest ze spodu polskiej luski ( oznaczenia na spodzie:orzelek,100 hb. wz. 14-19 P , z 6P 30D i w centrum,na splonce : 11 30 ).
Nabylem ja dla trzech naszych orzelkow,ktore sa do niej przylutowane i ktore zamierzam z niej zdjac....wiem,wiem...
Dwa z nich sa oczywiste,zdjete zapewne z rogatywek ale ten trzeci jest jakis inny,jakby starszy,zastanawiam sie ;zdobyty z jakas czapka we wrzesniu,czy tez zdjety w jakims muzeum czy izbie pamieci z czapki historycznej znacznie starszej.
Tloczony jest z blachy mosieznej,z kontra (lutowanie nie trzyma na 100% - mozna minimalnie go odchylic i dojrzec kontre).Wymiary orzelka : 55mm x 45mm.Mosiadz z jakiego jest wykonany nie sciemnial jak cala luska (widac ze nie byl czyszczony a jednak nie pokryl sie patyna i zachowal piekny zloty kolor.
Pytanie dotyczy tego wlasnie orla.Co to za orzel - jak Panstwo sadzicie ?
Prosze tez o rade jak najlepiej zabrac sie do zdejmowania orzelkow.
Pozdrawiam i bardzo dziekuje za dotychczasowa pomoc,Jan.
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.