Kobieras39 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 berdki to w niektórych okolicach koksy;p i tego jest mnóstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać panie Dominiku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 no w lasach i na polach;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Witam. Nie jest to łuska a scalony 9mm pocisk treningowy. Oznaczenia Ex. Czy jest to coś rzadkiego ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Rzadsze niż amunicja bojowa, ale na terenach niemieckich poligonów czy strzelnic dość często występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Dzieki bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 76 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Od Mausera polskiego , bicia na łusce N 37 N 72 czyli o zawartości 72% Cu. Dotychczas wykopałem a x kilo łusek tylo 4 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Seryjne produkcje nie mogą być zbyt rzadkie, choć jest wiele co nie często występują.np 20stka z polskimi sygnaturami http://poszukiwania.nazwa.pl/rp/index.php?k=20mmz eksperymentów: 2 od góry http://poszukiwania.nazwa.pl/rp/index.php?k=strz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marins Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Popieram MOZIX29 ktory powiedzial ze za jakis czas wszystkie luski beda rzadkie i nie rozumiem tego jak ktos sprzedaje luski na skup zlomu :( przeciez na allegro napewno ktos by je kupil.Od dawna obserwuje sytuacje na allegro i mnie to zaskakuje ile kasy ludzie moga wydac na luski :P zobaczcie sobie co robi na allegro koles o nicku ryszard-hel w ciagu miesiaca kupil okolo 4900 lusek za okolo 1170zl.Wiec nie wieze w to ze na skupie zlomu dostanie sie wiecej kasy niz na allegro.A ryszard nie jest sam w duzych ilosciach kupuje luski tez Thunderbold13 i hel701 a jesli chodzi o jakies specialy to wszystkie luski od URa lub innych rzadkosci kupuje richo1961.Podsumowujac szkoda ze ludzie sprzedaja luski na zlom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 to chyba nie w porządku podawać nicki z allegro. Jak mają chęć to niech kupują co im się tylko podoba a nam nic do tego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marins Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 ogolnie podalem te nicki zeby ludzie ktorzy chca sprzedac luski i chca dostac za nie wieksza kase nich pisza do tych osob.Ale jesli ktos szuka dziuru w calym to nie moj problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Parę rzadkich naboi, warte kilka tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Przemysław, czy pierwszy z prawej to polski stalowy mauserek ?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 co tu jest prócz Stalowej 7.92x57 Mauser i UR'a z prototypami?Hotchkiss ? NKM ? ta duza to Bofors ??pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adeer Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Może nie są rzadkie, ale bynajmniej mi nie często trafiają się łuseczki od sturma, te które wyszły były stalowe i w agonalnym stanie. Za to same pociski ładniutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 jeśli to pierwsze to jest polska 20 mm to chylę czoła przed posiadaczem łuski .... ale przodek to słabiutki ...PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 20mm Polska, dalej 13,2x99.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulobies Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 witam.a co sądzicie o łuskach do solothurna S 18/100.ostatnio pojawily się na allegro.Czy ktoś taką znalazł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Witam.Przepraszam za kopiowanie wątków ale na innych działach na tym forum nie dostałem odpowiedzi.Czy ktoś spotkał już się z takim sygnowaniem na Polskiej łusce 75 mm wz97.Dokładniej chodzi mi o Spc" w miejscu partii wyrobu.Przeszukałem wszystkie znane mi strony i nie mogę znaleść odpowiedzi na to nurtujące mnie pytanie.Za wszystkie podpowiedzi bede bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Shluka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekniejadek Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Co do lusek Solothurn S 18/100 to ja pierwsze slysze, 20mm co byla na tankietkach, to jest na fotce Przemka, jak dla mnie to czlowiek szuka jeleni.Co do bicia na 75mm to pierwszy raz widzę takie coś, myślalem ze to może być Spólka cywilna" ale zaklady Pocisk nigdy nie byly taka spólką , może partia specjalna... jak trafię na jakieś rozwiązanie tej zagadki to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulobies Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 http://photos04.allegroimg.pl/photos/400x300/546/59/16/546591607_1 to co to może być jeśli nie ten solothurn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Węgierska 20x105Bhttp://amunicja1945.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marins Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 paulobies mam taka luske jak na tym zdjeciu :P kupilem ja na allegro za 1,25zl :P cena kolosalna i jeszcze byly inne luski.Moze mi ktos powiedziec ile moze byc warta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulobies Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 myślę,że możesz przesunąć przecinek o jedną cyfrę w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marins Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 oo niezle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.