krzysio87 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 Widzi kolega, ja niestety nie mówie o elefancie z okolic Jędrzejowa, bo nawet ni wiem z któtrej on był dywizji!Niedaleko mnie był jeden rozbity, i to naprawde niedaleko!Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Podobno w okolicach Mniowa jakiś był - to ten? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 No niestety kucha drogi kolego, mówiłem że niedaleko mnie, został rozbity i pociąty na żyletki ja mam z niego śrube mocowania panceża i dekielek do koła, a wiem z pewnych żródeł że walczył w 17 z naprawde pewnych źródeł. ;)Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Dziś kolega Krzysztof oprowadził mnie po Swojej hali.No panowie czułem się jak dziecko w fabryce klocków Lego:)))Coś pięknego.251 ładnie się prezentuję, jeszcze sporo pracy, ale to chyba sama przyjemność:)))I jeszcze tyle się wywiedziałem że spać w nocy nie będę mógł:)))Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 Fakt faktem są do duże klocki, a zabawa jest naprawde przyjemna choć czasm przyznam ciężka, ale warto mieć mieć takie chobby.Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nakręconych.Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 ...mówiłem że niedaleko mnie, został rozbity i pociąty na żyletki..." ,a to iedaleko mnie" to gdzie konkretnie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Nieboraczek z Borszowic, którego to wózki ponoć zawędrowały do kraju kwitnącej wiśni aż.Szkoda tematu swoją drogą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Witaj stangret ja nie mówie jeszcze o tym z Borszowic,Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 No widzę, że informacja ściśle tajna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 nie nie jest to top secret dwa kilometry odemnie może 2.5 ale nic już tam nie ma, z tego co mi wiadomo od człowieka z tych okolic został rozbity, do iego stopnia że reszyko zbierali z powierzchni ok 500 metrów a potem ludzie oddawali to na jakichś skup koło morawicy zorganizowany przez wojsko, tak przynajmniej opowiadał mi brat rodzony mojej babci.Kiedyś tam byłem ale została się kupka śmieci z ferdka i kiedy tam nie pojecha łem na grzyby zawsze było poryte i pozostawiane mała kupki stalowego złomu, poźniej dowiedziałem sie od chłopaków którzy tam kopali że nie znależli nic ciekawego, oprócz 30 kg złomu który późnie trafił na skup i poszedł na nowe polsilwerki.Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Jestem pełen uznania choc juz wiele widziałem rekonstrukcje motocykli ,samochodów,samolotów z IIwś robionych po prywatnych warsztatach ale wóz pancerny?Do takich zapaleńców mam ogromny szacunek.Bo oprócz zapału trzeba miec głowę.Szkoda Krzysztof że nie mogę Ci pomóc w częściach bo szczerze powiem jak bym miał to bym Ci oddał za darmo i sam wysłał!!!!!!!Nie ma to jak prawdziwa pasja do zabytków techniki!Życze powodzenia i wytrwałości.Taki sam maniak jak Ty.Forel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Dziękuję za słowa wsparcia, nawet nie wiesz drogi kolego jak takie słowa mobilizują człowieka do dalszych prac.Oby jak najszybcie się poturał o własnych siłach i cieszył oko nie tylko moje ale i reszt miłośników militarii.Pozdrawiam serdecznie Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 a ja mam pytanko, czy masz jakieś koła w oryginalnym malowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Witam, odnośnie kół miałem dwa jedno zewnętrzne koło miało ok 40 procent farbki piaskowej a drugie to wewnętrzny bliźniak tam było ok 50 procent farbki na obydwu wyszły jakieś dziwne cechy tj nr 20 w trójkącie i numer c a na zewnętrznym 10 w trójkącie z literką e. koła poddane zostały czyszczeniu i wtórnemu malowaniu, a czemu kolega pyta? :) Ps mam już firmę która zajmie się nadlaniem bandaży gumowych na koła jeżeli ktoś potrzebuje namiarów niech pisze na maila z chęcią pomogę.Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 a pytam, bo jakiś czas temu zacząłem zbierać koła od niemieckich pojazdów. Szukam jakiegoś, najlepiej pojedynczego od 251 w oryginalnym malowaniu. Może być również od innego pojazdu, liczy się ilość farby i stan.Mam pytanko - czy podczas piaskowania bandaże gumowe nie ulegają zniszczeniu? sygnatury na nich się nie zacierają?mam parę kółek do piaskowania, i obawiam się o stan gum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anton1984 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Gumę kolego można osłonić i wypiaskować sam metal. jeżeli wypiaskujesz gumę to zależnie od ciśnienia i rodzaju piasku może ściągnąć" wierzchnią warstwę. Ja piaskowałem u siebie w pracy piaskiem kwarcowym i grubsza warstwa taśmy samoprzylepnej skutecznie chroniła miejsca które miały być niewypiaskowane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Witam, wiem kolego ale część kół mam z gumą w idealnym stanie, a część z gumą odpażoną wtedy powiem szczerze nie robiło mi to różnicy ale te ładniejsze gumy chłopaki od piaskowania osłaniali właśnie jakimiś taśmami.Pozdrawiam i dziękuję za rade Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Witam w związku ze zbliżającą się wiosenką prace pomalutku idą do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Świerzutki wachacz napinający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Stangret masz jeszcze jakieś fotki z czasów budowy burty?prześlij albo wrzuć bo jak narazie mam tylko jedną.Pozdrawiam.Ps namierzyłeś jakąś ładną dokumentację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Tak sie zastanawiałem co było rozpylone w mojej miejscowości ten wahacz dał mi odpowiedź. Głowica od silnika dalej u sąsiada na podwórku leży a reszta podobno w ziemi jako element instalacji odgromowej... Pełen szacunek dla tego projektu i wykonawcy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Wielkie dzięki kolego, jestem jeszcze na etapie gromadzenia cęści i cząstek jeżeli miałbyś coś ciekawego do 251 napisz na maila.Pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Na tyle specjalistą w tej dziedzinie nie jestem drobnicy to jeszcze sie poniewiera w szopce. Szkoda ze ktoś co sie zna nie obejrzał tego kilka lat wcześniej zanim złom poszedł w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.