krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Kolego patron co masz na myśli mówiąć schodki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 witam ponownie ok 2 ton części i cząstek (przepraszam za kiepskie fotki ale miałem tylko komórkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 krzyneczka biegów po kapitalce i nna niż w normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Gwiazdka w tym roku przyszła wcześniej ;) Gratulować koledze czasu, zapału i umiejętności warsztatowych. Ja także dysponuje makulaturą ale pewnie kanon publikacji (Wydawnictwo Militaria, Osprey, Concord, Waffen-Arsenal) kolegę mało interesuje.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 wszystko się może przydać proszę o skan okładek i pare zdań o każdej pozdrawiam Krzyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 o tych schodach to myślałem o układzie jezdnym i zespole napędowym , ale juz mi przeszło:-)coś mi się wydaje że już jest wszystko rozwiązane .... Trzymam kciuki choć to nie II RP.PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 szacun.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Wysłałem maila, chociaż Tobie przydałoby się:Panzer Tracts No. 15-2 mittlere Schuetzenpanzerwagen Sd.Kfz.251Panzer Tracts No. 15-3 - mittlerer Schuetzenpanzerwagen (Sd.Kfz251) Ausf.C & DNuts & Bolts Vol 21 KANONENWAGEN STUMMEL Sdkfz 251/9 7.5 KwKNiestety nie jestem ich szczęśliwym posiadaczem, może ktoś z kolegów posiada i pomoże.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Jestem pełen podziwu! Gratulacje!! Jeżeli tak to wszystko będzie szło i jeszcze okejos zrobi panterę, to może doczekamy w kraju rekonstrukcji bitwy pod Kurskiem:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 Niebawem mój serdeczny przyjaciel z Lundynu wrzuci fotki z czasów budowy burty do mojej 251.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 Jeżeli ktoś posiadałby jakieś ładne części do 251 i chciałby je wymienić na coś innego lub odsprzedać jestem otwarty na wszelakie propozycje, w razie jakich kolwiek pytań proszę pisać na e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Spawanie burty nie było dla tego gościa dużym wyzwaniem. Podszedł do tematu jak do bułki z masłem:)Po dwóch dniach ostrego tyrania efekt był niesamowity.Ja tam byłem, miód i wino piłem oraz pomocy udzieliłem"ps. następne zdjęcia trochę póżniej coby dozować emocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Witam, pozwolę sobie w tym wątku zadać pytanie ponieważ uczestniczą w nim osoby z wiedzą w temacie sdkfz. Do czego w sdkfz 251 służyła pokazana na zdjęciu część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 jakie to jest długie, czy na końcy jest gwint, i przydałoby się bliższe zdjęcie końcówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Długość 53 cm, długość poprzeczek 20 cm, pręt na całej długości gwintowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Końcowa poprzeczka z płaskownika, środkowa z teownika. To coś działało w rodzaju ścisku, kręcąc gwintowanym prętem przesuwało się teownikową poprzeczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 Na pierwszy żut ok widać właśnie właśnie że to jest coś ściągaczo podobnego. Zapytałem o wymiary ponieważ cos takiego podobnego tylko że mniejszego nemcy używali przy budowie drewnianych ikutych metalem podstaw do podnośników, i tam na samym środku jest taka całogwintowana śróba. Ładnie ją widać przy panterze wydobytej w 91 roku przez pewnych ludzi w bieleckich młynach która obecnie znajdyje sie gdzieś za granicą i już śmiga o własnych siłach.Nie jestem pewien czy to jest do 251, ale ale nie mam przy sobie katalogu jak tylko to namierze to powiem od czego lub do czego to służyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.