Skocz do zawartości

Proszę o przetłumaczenie z niemieckiego na polski

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić auto w Niemczech a facet nie mówi ani po angielsku ani po francusku.Wysłał mi tylko taki opis. Pomóżcie tak między nami odkrywcami :),wiem że to nie miejsce do tego wiem.. proszę admina aby zdjął ten post po ewentualnym przetłumaczeniu.

Gut erhaltener und gepflegter Audi A3 aus 2. HAND mit folgende Extras: ABS, Front- und Seitenairbags, Servolenkung, elektr. Glasschiebedach, Radio/ Kassette, 3. Bremsleuchte, Kopfstützen hinten, höhenverstellbares Lenkrad, Getränkehalter, Euro 2, Scheckheft wurde geführt. ERSTZULASSUNG 04.12.1997. TÜV/ AU NEUWERTIG. Getriebe macht manchmal Geräusche, absolut voll fahrbereit. Sonst ist das Fahrzeug in einem TOP- ZUSTAND. Irrtum und Zwischenverkauf vorbehalten. Bilder mit guter Qualität folgen...

dobrze utrzymane i zadbane Audi A3 z drugiej reki + dodatkowe ekstra wyposażenie - przód i boczne poduszki powietrzne ,wspomaganie kierownicy ,elektryczny szklany dach ,radio z odtw kaset, 3 swiatła hamulcowe ,tylne zagłówki ,regulowana w pionie kierownica ,uchwyt na napoje Euro 2 Schekheft-czyli chyba list pojazdu ma zapis o pierwszym dopuszczeniu do jazdy j.w .Przegląd techniczny i kontrola spalin -nowa
utrzymanie pojazdu jest w pełnej sprawności do jazdy- jednak zastrzega pewne błędy przy posredniej sprzedazy ??
Zdjęcia potwierdzające stan auta do wysłania

Kłaniam Ci się w pas Panie Parowóz :)! Jeżeli będziesz chciał kiedykolwiek przerzucić coś z angielskiego lub francuskiego to jestem do dyspozycji !!! pozdrawiam
Niech admin zablokuje ten post,bo niby po co zaśmiecać forum.

DZIĘKI!

moje uwagi
-sprawdz dobrze zanim kupisz - po przyjechaniu do Niemiec na miejsce często sie okazuje ze na zdjęciach jest coś innego
- nie kupuj od czarnuchów pod Berlinem- prawdopodobiństwo kupienia włoskiego auta po powodzi błotnej jest jak 4 do 1 tak samo jak prawdopodobieństwo lewych dokumentów pojazdu
- kupuj tylko auto uzytkowane w Niemczech , najlepiej w zachodniej częsci , nie łap sie na trzecie auto w rodzinie ani na sprzedająca dziewczynę ktora za bardzo nie wie dlaczego założyła szerokie felgi spojlery sportowe
itd
długo mozna by jeszcze pisać

Dzięki,to wygląda tak.Lokalizacja to Hamburg.Gość ma wielki komis (na 600 aut),nazwisko sugeruje,że jest Serbem lub Chorwatem.Auto wygląda na zwykłe,żadnego tuningu.Przebieg 203.000 km,myslę ,że realny.
Dziekuję Parowóz raz jeszcze.To forum ma różne oblicza i wielu ciekawych,znających sie na wielu rzeczach ludzi tu można spotkać :)

Polecam coś takiego http://www.nicetranslator.com/ translator, który tłumaczy całe zadnia...
Oczywiście każdy translator nie jest doskonały.. a wadą tego bajeru jest taki, że najpierw tłumaczy zdanie na angielski a dopiero później na wybrany język..

Skrzynia wydaje dźwięki :/? Noo tak..a potem te dźwięki" kosztują ze 2500-3000 pln.A co tam,to i tak po drodze bo jadę do Belgii.Zobaczymy jak będzie.Przejadę się, obejrzę.Dzięki Wam wszystkim wielkie raz jeszcze !!! Darz dól!

w zeszłym roku szukałem dla siebie terenówki w Niemczech -stąd pewne doswiadczenie
200 tyś to sredni przebieg niemieckiego 6 -7 letniego auta -mysle źe realny
zawsze mozna przejechać się do Hamburga , zwiedzić miasto ,zajrzec na St Pauli obejrzec architekturę starej częsci składów handlowych -to raptem 2 godziny drogi od Berlina
Właściciele tych autohausów są w bezpośrednim kontakcie bardziej ustępliwi w negocjacjach cenowych minimum 10% mozesz łatwo utargowac
Jednak musze cię ostrzec że są autohausy w których samochodów nie kupuje żaden niemiec - one sa skierowane tylko na wschodnich klijentów (czytaj leszczy) i pochodzenie sprzedającego nie ma tu nic do rzeczy bo Krajewski może się okazać ruskim niemcem a Wolf niemieckim naturalizowanym turkiem - raczej unikaj kupowania u włochów ,sprowadzaja całe transporty kolejowe wypełnione (rupciami)autami z Włoch
Miotałbym się tak samo jak ty rok temu ale mam sąsiada ktory zawodowo sprowadza samochody z Niemiec - to od niego wiem to wwzystko
Pozdrawiam

Parowóz, a czy nie jest tak, że przebieg samochodu zależy od jego typu? I tak np. Passat będzie miał po 5 latach średnio te 200 tys. km przelatane po autobahnach. Ale czy to samo odnosi się do auta terenowego? Nie sądzę, aby człowiek jeżdzący dużo po Niemczech kupował sobie np. Grand Vitarę. Wspominam o tym właśnie modelu, bo interesuje mnie takie 5-letnie auto i zastanawiam się nad realnymi przebiegami.

M.

Ej do ciężkiej cholery, gdzie ja jestem, w komisie samochodowym pod holenderską granicą? Niech admin to niech admin siamto", jakby ludzie tu mieli mało roboty to jeszcze im celowo syf robicie... Ja zaraz na głównym poproszę o przepis na pikle w sosie musztardowym i dopiszę iech admin..." A potem narzekania że syf na forum...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie