8total4 Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Mati$: to sa pudełka na kredki.. nie nosiłeś takich do szkoły? :)pozdro!
pomsee Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Pytanie godne forum Odkrywcy:A co to jest xD ? Jakies magazynki?";)))
martini Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 8total4- gratulacje!! piękny fant:) Co do najlepszego dnia, to trudno powiedzieć, każdy jest fajny o ile jest sie na wykopkach w dobrym towarzystwie, i nie trzeba kopać metrowych dołków dla kawałka blachy:P Ale chyba najlepiej wspominam pierwszy wypad z wykrywką. Co prawda wtedy znalazłem tylko 4 łuski od mosina, ale nawet z tego radość była:D:D
danieloff Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Najlepszy dzień na poszukiwaniach... hmmm... to zależy, jakie kryteria przyjmiemy - może to być dzień, w którym znalazło się swój najciekawszy, najrzadszy lub najcenniejszy fant, a może dzień, do którego czujemy sentyment z powodów towarzyskich, krajoznawczych, być moze pierwszy wypad z nowa wykrywką, mi jednak zapadł w pamięć dzień, który wzbudził u mnie pewną zadumę. 93 lata wcześniej jakiś pruski żołnierz zgubił lub stracił w okopie swój portfelik i być może wszystkie pieniądze. Na pewno było mu szkoda. Po latach znalazłem jego zgubę, w środku srebrne monety, które przez tyle lat, zim, wiosen i jesieni aż odcisnęły swój kształt w skórzanym pugilaresiku. Leżą w nim do dzisiaj... To nie jest moje najciekawsze ani najcenniejsze znalezisko, ale mając w ręku ten portfelik czuję coś w rodzaju osobistego kontaktu z kimś z przed lat, jest to bardziej prywatna rzecz, niż np. klamra do pasa lub odznaka. Coś było w tym dniu, że pamiętam go do dzisiaj, wciąż czuję ten wiatr od łąk...
ja20 Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 Wiele było takich dni, ale raczej z fantami ich nie łącze.Poszukiwania na pewnej wrześniowej miejscówce, nic nie znaleźliśmy, ale fajny dworek zwiedziliśmy, połaziliśmy po górach a wracając poznaliśmy starszego pana, który pamiętał dosyć dobrze bitwę i kilka godzin gadaliśmy.Bieszczady jak tylko mnóstwo łusek znalazłem, ale pierwszy raz w tych górach byłem.
kamol4 Napisano 14 Luty 2009 Autor Napisano 14 Luty 2009 Nie mam jeszcze wykrywacza, więc nie znam emocji związanych z wyprawami. Pozdrawiam.
michal16 Napisano 14 Luty 2009 Napisano 14 Luty 2009 jak dla mnie pod względam fantów , to najlepiej wspominam wypad na poszukiwania w wakacje, wykopałem 3 helmy niemiecki M-42 w nawet niezłym stanie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.