JULJAN123 Napisano 12 Luty 2009 Autor Napisano 12 Luty 2009 Fotkę mam od znajomego, który kupił go na aukcji. Czy jest oryginalny? Kiedys widzialem podobnego w ksiazce Katyn - archeologia smierci", ale nie mam tej publikacji. Czy moglby ktos wstawic tu zdjecie orzlka wz. 37 z tej ksiazki?
Kobieras39 Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 w sumei sam miałem kupić tą sztuke uważam że jest ok , oczywiście jest to orzełek na berecik;] pancerne wojska lub samochodowe ewentualnie pułk art najcieższej aha no i p lot ;p
JULJAN123 Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 abcd - Dziekuje za te zdjecia. Udawadniaja one istnienie odmiany orzelka wz. 37 o odmiennym rysunku tarczy amazonek. Liczba pior na skrzydlach jest taka sama jak u orzelka kumpla - 9, nogi podobne,glowa troche inna. Moze to przez fotke? Jednak nie jestem w stanie stwierdzic, czy sa identyczne z orlem kolegi. Moze ktos z Was? Na pewno sa podobne. Jak bede mial mozliwosc to wstawie fotke swojego rzelka o takim rysunku.
kowalinho Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 Nie mam skanu tej publikacji, ale za to proszę - zdjęcie z aukcji dawno temu.Jakoś mnie ten orzełek nie przekonuje, nie powinien mieć widocznych, wyraźnych gwoździ na tarczy amazonek, jak ten tu?
Łukasz Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 Witam!Wygląda fajnie, wg mnie ok!Pozdrawiam, Łukasz
yasioo Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 jakoś ten orzełek z górnych zdjęć wygląda jak haftowany maszynowo/komputerowo - nie macie takiego wrażenia że te hafty są za grube?, spójrzcie na haft w środku tarczki, mi się to co najmniej nie podoba, spójrzcie na końcówki skrzydełek, widziałem oryginał takiego orzełka i był mocno inny, taki bardzo stonowany - grubość haftów nie różniła się za bardzo w różnych miejscach orzełka
JULJAN123 Napisano 16 Luty 2009 Autor Napisano 16 Luty 2009 Orły roznia sie jedynie kolorami podkladek , na ktorych byly haftowane.
JULJAN123 Napisano 12 Luty 2009 Autor Napisano 12 Luty 2009 Mam w swoich zbiorach orla wz.37 (z tego co pamietam, bo nie moge tego teraz sprawdzic i porownac) identycznego jak ten z ksiazki o Katyniu. Wydaje mi sie, ze ten przedstawiony na fotkach jest baaaaaaaardzo podobny do mojego. Odmian orzelka wz. 37 jest wiecej niz te pokazane w ksiazce Pana Zawistowskiego. Ta np. rozni sie mocno tarcza amazonek od typowych wz.37. Jest to haft maszynowy. Tylko czy dobrze pamietam fotke z tej ksiazki ¨Archelogia zbrodni"? Dlatego prosze kogos kto ma dostep do tej publikacji o wstawienie zdjecia prezentowanego tam orla. To pomoze w rozpoznaniu orzelka.
JULJAN123 Napisano 12 Luty 2009 Autor Napisano 12 Luty 2009 Fotkę mam od znajomego, który kupił go na aukcji. Czy jest oryginalny? Kiedys widzialem podobnego w ksiazce Katyn - archeologia smierci", ale nie mam tej publikacji. Czy moglby ktos wstawic tu zdjecie orzlka wz. 37 z tej ksiazki?
Pytanie
JULJAN123
Fotkę mam od znajomego, który kupił go na aukcji. Czy jest oryginalny?
Kiedys widzialem podobnego w ksiazce Katyn - archeologia smierci", ale nie mam tej publikacji. Czy moglby ktos wstawic tu zdjecie orzlka wz. 37 z tej ksiazki?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.