tomakzr Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 widze ze juz powoli wysprzedaje:) http://www.allegro.pl/item556308688_plecak_polski_stan_idealny_luty_1939_rok.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Podobno rzeczywiście w Świętoszowie odkryto bunkier ale pusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koenig Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Bunkier był w takim stanie,jak opisał 2A4.Niesamowite.Tylko ciekaw jestem,jaka będzie przyszłość tego znaleziska.I ile jeszcze takich miejsc nieodkrytych czeka na świerzy dopływ tlenu ?a.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Ma ktoś może zdjecia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koenig Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 call CBŚ :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Aż takich znajomosci to ja nie mam. Ale zawsze mozesz mnie wyręczyć;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 nie wierzyłem ale kurde panowie to na 90% prawda hapneli na świętoszowie takie cudo ale cisza jak po smierci organisty ktos sie nie bał i :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 17:47 02-03-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Jesli to prawda to fantow bylo na kilka-kilkanascie milionow zlotych.Jednak duzo cenniejszy jest kontekst historyczny.Miejmy nadzieje ze za jakis czas pojawi sie chociazby anonimowy film z tego miejsca.Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 Prosze was ,przestancie ,bo juz takie kity wam wciskaja nowe koty ze szok ,a wy jak młode pelikany łykacie wszystko. Kto, co i po co miałby ukrywac to znalezisko przed obywatelami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 dla zysku wszystko dla zysku "ktoś tak kiedyś zaspiewał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 a znalazł ktoś z was kiedyś mundur ? nawet przy dobrej wentylacji ? i co wyglądał jak od krawca ! ja trafiłem -ale mole również -szczególnie jak jest wentylacja heheheh -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 panie !!! a Tygrys stał po środku na światłach :):)w środku siedzieli Niemcy i grali w karty a jak otworzyliśmy właz to uciekli :):):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Calkiem mozliwe ze jest w tym jakas czesc prawdy.Brak naglosnienia jest oczywisty.Poza tym nie oszukujmy sie ale milo jest sobie cos takiego wyobrazic,nawet jesli prawda jest czesciowa lub szczatkowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Huku- ale ście ich rozebrali z mundurów, czy bieliznę z runami też Wam zostawili? Inna sprawa, że taka bielizna po 60 latach z okładem, to niezły hard-core.PS To OCZYWIŚCIE nie jest wycieczka w Twoją stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 W dzisiejszych czasach ciężko coś ukryc przed mediami,więc moze to byc bujda na całego.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndyPipkin Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Zawsze jakieś informacje przeciekły by do mediów, to jakaś plotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Ja w to wierze i mam juz z tego jedna korzysc.Mianowicie mialem super sen ze sam znalazlem takie magazyny ale z super antykami.Kurcze co to byl za sen !! Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 szkoda , że takie sny nie zdarzaja sie w rzeczywistosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 a jakby ktos z forumowiczow znalazl taki bunkier??? toż to szok!!! ja bym ze szczescia chyba tydzien nie spal! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
URSUSDRIVER Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Cześć mieszkam w pobliżu Świętoszowa i właśnie dzisiaj tam byłem.Nie byłem co prawda na miejscu zdarzenia ale wiem w którym dokładnie to miejscu jest.Postaram się dowiedzieć więcej na ten temat wkrótce i przekazać wam na forum.Dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałem od kolegi który tam mieszka, ale faktycznie coś w tym musi być.Nazwa 2A4 wskazuje mi na żołnierza służącego przy czołgach typu LEOPARD 2A4, a z tego co wiem garaże Leopardów są w pobliżu.Okrycie zostało dokonane podobno w czasie prac nad budowaniem hali i garaży dla Leopardów, wiadomość od 2A4 wydaje się więc wiarygodna.Raczej nie wierzę w extra mundury oficerskie, prędzej zwykłe żołnierskie.Wiadomo w każdej bajce jest jednak jakieś ziarenko prawdy.Faktem przecież jest że coś odkryto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 i co niektorym zatkalo ..... i juz sam nie wiem czy to sen czy jawa czy to moja chora wyobraznia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.