Skocz do zawartości
  • 0

Licznyj znak 26 Mohylewskiego pp (allegro.pl)

bjar_1

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja odnosze wrazenie jak by blaszka była czyszczona następnie litery pociągnięte tuszem a póżniej polakierowane lakierem matowym.Ale oczywiście mogę się mylić.
Napisano
Hmmm... Grawerka zamiast bicia, ale to jeszcze nic nie znaczy. Carskie licznyje znaki to śliski temat, było tyle wariacji, że potencjalny fałszerz ma spore pole do popisu. Pozostaje sprawdzić na Pugovizie, czy gdzieś pojawia się czcionka zbliżona do tej. Mi osobiście średnio podoba się sama blaszka, jakoś tak niezbyt staro mi wygląda, otwór precyzyjnie wybity, żadnych śladów wieszania na gwoździu.
Napisano
wyglada jak samoróbka, ale czy frontowa czy współczesna - tego będzie ciężko dowieść..

Pamietajmy o tym ze sama blaszka mogla byc epokowa, a litery na nia naniesione..
co do precyzyjnosci otworu a nieprecyzyjnych liter - sa dwie opcje - albo wykonano czcionkę na gotowym żetonie rozdawanym np. podczas mobilizacji, albo jest wspolczesna, a otwor wykonany wiertłem..

w.g. mnie jest to dość podejżany licznyj.
pozdro!
Napisano
Na kilku znakach ze strony pugoviza.ru można zobaczyć podobną czcionkę, więc jedynie na podstawie zdjęcia nie można na 100% powiedzieć, czy blaszka jest oryginalna. Trzeba by ją powąchać", spróbować potrzeć o papier - jak patyna zbyt łatwo schodzi, to coś może być nie tak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie