stg1971 Napisano 5 Luty 2009 Autor Napisano 5 Luty 2009 proszę uważnie przeczytać własnym oczom nie wierzę,policja nazwała kolekcjonera ,kolekcjoner,kolekcja,broń kolekcjonerska,a nie inaczej,chyba zacznę policję szanować.http://www.policja.pl/portal/pol/1/35991/Zatrzymana_kolekcja_broni.html
longwood Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 szanować to ich będzie można jak się nauczą że skałkowce i kapiszony nie podpadają pod ustawę, a to 70 procent tego co na fotach
adek_ Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 policja nie stanowi prawa tylko je egzekwuje, i tu chyba te pojęcia nalezy zrozumieć. Dopoki politycy nie zmienią prawa to tak będzie. Jesli ustawowią że znieranie łusek od mausera to przestępstwo oni to beda musieli egzekwować.
adek_ Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 wystarczy anonim od milusińskiego sąsiada ze kowalski w domu trzyma broń i policja jest obowiązana sprawdzić taki sygnał ;]
Marcin887 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 Ta policja to jakaś gestapowska formacja. Z jakiej racji zatrzymali mu broń czarnoprochową która jest w wolnej sprzedaży? ( na drugim zdjeciu drugi od sołu- pistolet kapiszonowy, trzeci od dołu też na czarnoprochowca wyglada, piąty od dołu to jaskiś derringer również bez pozwolenia, szósty od dołu to dubeltówka czarnoprochowa- bez pozwolenia. Jakim prawem policja zatrzymuje przedmioty na które nie trzeba zezwolenia? Gdzie to mozna zgłosić, zaskarżyć? Przypuscmy że posiadasz sporą wartościową kolekcję historycznej broni, np twoi przodkowie brali udział w powstaniach i od pokolen znajduje się ten zbiór w twoim posiadaniu. Zezwolenie nie trzeba bo to broń przed 1850 rokiem. Razem z tym zbiorem znajdują u ciebie destrukt mausera lub cos podobnego, albo kilka łusek z niewystrzelonymi spłonkami. Co robią? Zabierają wszystko. Nie ważne że bez pozwolenia. Powinni jeszcze przy okazji pozabierać wszystkie noże w kuchni, siekiery, młotki, również pieniądze bo przecież oskarzony znowu sobie może nóż kupić i wbić komuś w plecy, samochód bo może użyć go do staranowania np jakiejś komendy, przy okazji wykastrować bo jest potencjalnym gwałcicielem, zabrać stare przedmioty i wykrywacz metali bo przecież mógł przy jego pomocy wejść w posiadanie tych przedmiotów. Żyjemy w chorym kraju przez tą bandę nierobów. Na moim osiedlu gówniarstwo handluje narkotykami, młodzi trują się jakimś gównem ale to ich nie interesuje. Tej bandzie nie zalezy żeby przysłużyć się krajowi, tylko żeby za darmo dostawać wypłatę, a za darmo nie chcą dawać więc trzeba udawać że się coś robi. W tym przypadku złapali niebezpiecznego przestępcę. Brawo zuchy. Ilu takich cwaniaków z was siedzi cicho i udaje zwykłą postronną osobę gdy nie jest się w mundurku a jakieś gówniarstwo zaczepia inne osoby? Po co się wychylać? jeszcze po mordzie można oberwać? A jak nie zdołam go zatrzymać to opierdol od komendanta murowany- że nieudolna policja. Znam takie przypadki, znam takich cwaniaków.
arek-strazak Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 Ja powiem tylko tyle ze sily i srodki jakie zostaja uzywane do tego typu akcji policyjnych powinny byc sporzytkowane do lapania tych prawdziwych przestepcow ktorzy posiadaja palna pron i to grozna,do lapania zlodzieji i innych przestepcow ktorzy wyrzadzaja czasem nieodwracalne skutki swych przestepczych dzialan.Jezeli tak sie nie dzieje to ja przestaje placic podatki z ktorych policja ma wyplaty bo i po co?marnotrawienie kasy i tyle.Jest jeszcze inny powod policja sie poprostu boi!to po co wstepuja panowie do policji?
a.korbaczewski Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 nie zapominajmy o potrzebie łapania onanistów, to jest bardziej na topie teraz.
jacenty2004 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 Uuuu , a jak taki onanista złapie biednego policjanta od tylca i łup ? Mimo wszystko bezpieczniej wpaść w dwudziestu razem ze strażą pożarną , pogotowiem , wspomóc się jeszcze wojskiem w postaci saperów ... no wtedy to taki kolekcjoner jak by nawet zboczeńcem płciowym był to nie da rady nikomu krzywdy zrobić :)...a osiągnięcia są :) ps. jak ktoś mi pisze o prawie to niech się puknie w łeb ! gdyby się wszyscy stosowali do prawa to albo by tu były wielkie niemcy albo związek radziecki albo diabeł wie co ? Jak jutro jakiś kretyn wymyśli ,że zgodnie z prawem trzeba się wykastrować to mam sobie obciąć jaja ? a może by tak jakiś zdrowy rozsądek ? a może to jednak jest tak jak napisał Marcin887 , a może jest tak jak mi ktoś opowiadał ......:słowa dowódcy takiej nalotowej policyjnej ekipy.... : proszę pana ja sam nie wiem co tu robię nie było nikogo to mnie wysłali. Sam pan widzi chłopaki w kominiarkach sie cieszą ,bo pogoda piękna mogą się poopalać na trawce na świerzym powietrzu i jest miło , sympatycznie i mają wakacje.I powiem panu ,że ma pan fajną kolekcje tych zardzewiałków, podków ,garów, maszyn rolniczych ,kół młyńskich i ,że tego pogiętego złomu to ja bym nawet nie ruszał ,bo i po co, ale wtedy mnie tamten (tu wskazał palcem na kolegę) od razu podpierdoli ,a zresztą jak już przyjechaliśmy w cztery samochody i jest wojsko to coś musimy wziąć " :) nic dodać nic ująć :)... I prawdę mówiąc nie denerwuje mnie to że zdjęli facetowi ze ściany parę zardzewialków ze skupu złomu wartych razem coś około 200 zł tylko to ,że te policyjne wakacje zafundowałem osobiście płacąc podatki i w dodatku tak się jakoś złożyło że tego samego dnia jakiś praworządny !!! obywatel włamał mi się do samochodu ! Nie dało się go złapać ,bo mi na komendzie powiedziano że ... no co mi mogli powiedzieć??? :)))))Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 07:39 07-02-2009
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.