stg1971 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 Maj 1945 r.do Dusznik Zdroju wkracza sowiecka armia,do niewoli poddaje się batalion wschodni,Własowcy,Tatarzy,i różne niedobitki w tym członkowie komanda ss z Oświęcimia,około 9-15 maj sowieci rozstrzeliwują i mordują cały batalion,trupy pozostają na polu,następnie wrzucili ich do masowych grobów,na dowód tego że w pobliskich lasach ukrywały się odziały wschodnie przedstawiam blaszki z okolicy Dusznik Zdroju.Chętnie podniosę legalnie temat,konserwator ,policja,szukam chętnych do współpracy i pracy w terenie,pozdrawiam,i czekam na namiary mapy,zdjęcia lotnicze,może wspomnienia naocznych świadków,temat ciekawy.
stg1971 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 blaszka z Dusznik Zdrój.zaznaczam że właściciele tych blaszek próbowali się przedzierać na południe do strefy amerykańskiej,przebrali się w cywilne ubranie,a mundury i blaszki porzucili w lesie.nie wiadomo czy im się udało.
longwood Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 konserwator, policja- na pewno się zainteresują...
stg1971 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 a jak mam temat podnieść,jak ktoś zorganizuje czapki niewidki to policja i konserwator są zbędni,potrzebni archiwiści aby tematu nie zepsuć.nie napisałem tu wszystkiego najważniejsze namiary nie zostały ujawnione,teren około 1-4 km2.
abcd Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Jednostki z blaszek które tu zaprezentowałeś nie mają nic wspólnego z własowcami (ROA) natomiast w większości wchodziły w skład Brygady Bollera ,widocznie jakiś jej pododdział zaplątał się w okolicy Dusznik Zd. w maju 45,a faktycznie dla ostlegionistów sowieci zmiłowania nie mieli http://pl.wikipedia.org/wiki/Ochotnicza_Turkiesta%C5%84ska_Brygada_Robocza_i_Uzupe%C5%82nieniowa
stg1971 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 wrzuciłem temat,własowcy to temat główny,nie twierdzę ze w tym temacie nie będzie własowców.generalnie chodzi o oddziały wschodnie.
abcd Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Jeżeli twierdzisz że w okolicy Duszn.Zdr. odnajdywane były ślady po żołnierzach z Totenkopf Stuba.Auschwitz to musiały być niedobitki z okolic Wrocławia ,wachmanni z Oświęcimia w większości wylądowali w pułku SS ¨Besslein¨,temat pułku był kilkakrotnie wałkowany na forach historycznych i w prasie http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?t=5550
stg1971 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 to prawda byli w SS Besselein ,przerobiłem temat dokładnie włącznie z 11 kompanią 20 lat temu,tam gdzie ich rozbito peiskerwitz z wyk.1987-1989 r.ale niedobitki aus.sztuba trafiało się tak jak pisałem w okolicach Dusznik.sam bym ten temat przerobił ale nie mam czasu aby całą wiosnę przesiedzieć w polu i tony kości kopać,a po 2 trzeba to legalnie zrobić,inaczej nie można,profanacja itp.
abcd Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 Najprościej ,zawiadom instytucję zajmującą się profesjonalnie ekshumacjami dla WaStu w Niemczech._____________________________________________________Edycja na prośbę użytkownikaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 09:30 05-02-2009
KonVonWin Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 a jesli to zrobi to gwarantuje że sam zostanie odsunięty od poszukiwań...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.