Skocz do zawartości
  • 0

Stalowy złom z zębem"

Louis

Pytanie

Napisano

Witam,

chociaż stalowy złom to nie moja działka, to spacerując po lesie z psem natknąłem się na takie coś i ciekawość wzięła górę. Podstawa w kształcie rombu (ok. 10x10cm), 4 otwory na śruby i wystający element w kształcie zęba". Może macie jakiś pomysł na ten element? W okolicy toczyły się zacięte walki w 1944. Pozdrawiam, Louis.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję, ale ten element raczej nie sprawdziłby się jako zaczep holowniczy. Ten ząb" wygląda na element, który wbity w ziemię ułatwiał rozstawienie czegoś większego. Pozdr
Napisano
Zaczep nie bo sztywna stalowa lina łatwo by spadła z niego...wpisz w google-grafika powiedzmy T34 i zobaczysz że wygląda to całkiem inaczej.nie mam pojęcia co to może być.pzdr
Napisano
Może to być zaczep holowniczy od czołgu (poszukaj na zdjęciach ,w których czołg widoczny jest od przodu)nie wiem czy to NAPEWNO to pzdr:)
Napisano

Witam,

chociaż stalowy złom to nie moja działka, to spacerując po lesie z psem natknąłem się na takie coś i ciekawość wzięła górę. Podstawa w kształcie rombu (ok. 10x10cm), 4 otwory na śruby i wystający element w kształcie zęba". Może macie jakiś pomysł na ten element? W okolicy toczyły się zacięte walki w 1944. Pozdrawiam, Louis.

Napisano
Najbardziej TO przypomina mi ogranicznik do otwierania drzwi ,przykręcany do podłogi aby zapobiec waleniu klamki o ścianę .Drzwi w miejscu styku były okute .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie