Skocz do zawartości
  • 0

Dziwne łuski

zebu74

Pytanie

Napisano

Witam,trafiło Mi się takie ustrojstwo,dwie łuski od mośka włożone jedna w drugą.Czy ktoś wie w jakim celu lub spotkał się już z podobnym zabiegiem? pzdr

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,trafiło Mi się takie ustrojstwo,dwie łuski od mośka włożone jedna w drugą.Czy ktoś wie w jakim celu lub spotkał się już z podobnym zabiegiem? pzdr

Napisano
Znajomy sugerował,ze to moze byc forma zastępczego nieśmiertelnika z tym ze jako zatyczka wkładany był odwrotnie pocisk.
Napisano
ze środka wypadło trochę pyłu,czy tam były zapałki czy zwinięta karteczka można się już tylko domyślac...pzdr
Napisano

Szperając po starych numerach odkrywcy natrafiłem na artykuł o znakach tożsamości Armii Cz,z którego wynika że takie praktyki były jednak stosowane.Na fot podobny nieśmiertelnik z łuski zatkanej ołówkiem.pzdr

Napisano

Ja dalej uważam że to sztuka okopowa ale nie twierdze że nie nasi wybawcy" nie stosowali takich praktyk co jak co ale byli pomysłowi to kilka moich : pędzelek , pióro, ołówek i dwie łuski myśliwskie ale co miały zastąpić nie mam zielonego pojęcia i nawet nie próbuje do tego dojść ;). Pozdrawiam atb22

Napisano
Ja tez bym stawiał na nieśmiertelnik, sam trafiłem taki, choć karteczka była rozmazana,i strasznie zżółkła(łuski były stalowe) jakby był mosiądz moze i z tego by coś wyszło, choc upierał sie przy swojej tezie nie będe bo może byc i owszem pudełeczko na zapałki
Napisano
He He a ja myślałem że to pędzelek ;). To drewienko to ołówek ułamał się rysik i nie widać tego na fotce. Pozdrawiam atb22
Napisano
Zaciekawiła mnie teza o nieśmiertelniku. Latem znalazłem łuskę mausera i mosina zatkane odwotnie włożonymi pociskami. Nie wyjmowałem aby nie zniszczyć łusek. Ale teraz chyba je poświęcę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie