jacenty2004 Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Czy ktoś potrafi rozpoznać czy to jest menażka niemiecka czy sowiecka?Z tego co wiem różniły się mocowaniem drucianego uchwytu? Napis w tym wypadku może być po UPA? J.
feeder Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 hehe! ktoś sobie jaja zrobił? tam pisze: uwaga zupkaznam gościa, który zbiera menażki i manierki z takimi grawerkami (ma same ruskie)
jacenty2004 Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 To w takim razie był straszny desperat.Wydziargać napis pojechać do lasu zakopać i wszystko tylko po to żebym ja ją wykopał?Przecież mógł od razu wystawić na Allegro gdzie 90% to podróby i falsy? J.
jacenty2004 Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Uwaga zirka to chyba po naszemu uwaga patrzy czy uwaga widzi?nie jestem tego pewny. j.
mietek Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 co to znaczy zirka"? zupka" reczej nie, choć litera po " jest mało czytelna na fotce.W armii niemieckiej to pewnie regulamin zabraniał niszczyć mienia wojskowego, zaś w czerwonej to wszystko jedno.Raz miałem okazję kupić tanio (lombard na Ukrainie) manierkę z grawerką lata ww2, tyle że była na niej wielka goła cycata baba, typu dorodnej traktorzystki - więc sobie darowałem.
jacenty2004 Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 PO Z jest normalne i-takie jak nasze i jakiego używają też Ukraińcy J.
Pytanie
jacenty2004
Czy ktoś potrafi rozpoznać czy to jest menażka niemiecka czy sowiecka?Z tego co wiem różniły się mocowaniem drucianego uchwytu? Napis w tym wypadku może być po UPA? J.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.