maciek_zagroba Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2009 Witam!Podobno w miejscowości Ślubowo koło Ciechanowa w zasypanym stawie jest zakopany czołg. Podobno do tego stawu po wojnie miejscowi zrzucali niewybuch. Czy ktoś ma dokładniejsze info w tej sprawie? Może było już na forum? W wyszukiwarce nic nie znalazłem... Co trzeba zrobić jeśli potwierdzi się informacja że ten czołg naprawdę tam jest? Do jakich instytucji należy się kierować? Czy napisanie do redakcji programu: Było nie minęło" w czymś może pomóc? Jeżeli naprawdę są tam niewybuch to czy można wezwać saperów i dzięki temu pozbyć się urwiłapek" i odkryć czołg?Wiele pytań więc mam nadzieje że będzie wiele odpowiedzi;)Z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Ale o którym Ślubowie piszesz o tym w powiecie ciechanowskim czy przasnyskim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2009 Powiat ciechanowski, Gmina SońskPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Pisz listy, pytaj i nagłaśniaj a wtedy być może uda się Ci zweryfikować tę historię. Niekoniecznie zaczynaj od tego forum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Witam!W zeszłym roku pisałem o tym czołgu na forum i wywołałem małą urze" ; )Zamiast wyjaśnić sprawe i znaleść konkretne informacje napisałem o pogłosce krążącej od pokoleń po okolicy Ślubowa,a przeciesz takich legend jest wiele.Na moją prośbe moderator usunoł wątek by niezaśmiecać forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Na to pytanie niech ci moderator odpowie!Wracając do tematu rzekomego czołgu w Ślubowie to myśle że sprawa jest warta wyjaśnienia.W okolicy tej miejscowści na początku lat 90-tych zostały wydobyte szczątki niemieckiego samolotu wojskowego który wyladował awaryjnie podczas wojny w bagnie.O tym samolocie tez krażyły legendy ,które się potwierdziły.Z czołgiem może być podobnie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2009 A co myślicie o tych saperach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Skoro te niewypały wrzucone do stawu i zasypane to saperzy do takich spraw nie jadą! a nawet jakby przyjechali to wydobyli bo to co płycej i pojechali. Oni nie mają sprzętu aby powiedzieć ci czy tam jest coś dużego.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 HEJ!!Jak Wam sie wydaje na jakiej glebokosci moze on zalegac?? mam znajomego z calkiem mocna ramówką i do ciechanowa tez jest nie daleko wiec moze by sie skusił na oblukanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Pojazd prawdopodobnie zalega na głebokości 6-7 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 na zachętę do poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 to oczywiście nie z tego miejsca, ale 'oko można nacieszyć' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Foty piękne, zwiększają apetyt;) A wracając do saperów. Dlaczego nie przyjadą do niewypałów? I ponawiam pytanie, co myślicie o kontakcie z Było nie minęło"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razzzz85 Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Witam:]Warto spróbować wszystkiego może akurat zainteresuje pana red. Sikorskiego, temat wygląda na ciekawy a i historia trzyma sie w miarę całości. Sprawdzenie na pewno nie zaszkodzi. Niezła byłaby sensacja gdyby naprawdę tam coś było:]].życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Pan Sikorski woli raczej Polskie(przedwrześniowe) rzeczy wykopywać.Sam to kiedyś wyraźnie powiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 Pewnie i tak najpierw pojadę na miejsce, popytam ludzi i dopiero napiszę do Pana Sikorskiego dodając wszystkie info o miejscu i o jego historii i mam nadzieję że tym Go zainteresuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Moim zdaniem jeśli zbierzesz naprawde mocną argumentacje + ewentualne fotki terenu + sensowne relacje ludzi to nawet ludze z forum beda nim zainteresowani bo jak narazie sory ale Twoj temat jest tylko zbitka suchych info. i malo kto traktuje to powaznie co nie zawsze jest rozsadne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeia Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 skad ten Tiger??? - fajne fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKCarski Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam - historia z samolotem o którym wspominał wm71 jest na 100% prawdziwa - sam rozmawiałem z człowiekiem, który koło tego samolotu użytkował przy czymś w rodzaju taczki. Być może i ta legenda okaże się prawdziwa. Jeżeli uda mi się uzyskać jakieś informację od mieszkańców będę informował.Pozdrawiam AKCarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topick Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Witam. Zamieszkiwalem w tych okolicach i o zadnym czolgu nie słyszalem , jak bedzie okazja to popytam. O czolgu mowilo sie w kontekscie bodaj Sochocina - zatopiony we Wkrze.Co do samolotu to:http://www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-5343-kolekcjoner_broni__milosnik_historii.htmlCzy cos tam zostalo nie wiem... - z opisu wyglada ze byla to dosc spontaniczna akcja - szkoda.Wczesnej bo w latach 80 dwoch moich znajomych wydobylo z tego wraku jakies instrumenty pokladowe i inne drobne przedmioty - ktore dzieki uprzejmosci mieszkanow i Milicji Obywatelskiej zostaly im odebrane i trafily gdzies" gdzie mozna je prawdopodobnie do dzis ogladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek12714 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Witam. mieszkam w Ślubowie dokładnie od tego stawu 2 km słyszałem ze tam jest czołg ale jakoś nie mogłem w to uwierzyć . podobno kiedy wyschnie woda to widać lufę czołgu niedaleko niego znaleziono minę która była pod drzewem które się pszewruciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.