progozinski Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Poszukuję osoby z Warszawy (lub okolic), która dysponuje wykrywaczem metali. Zgubiłem obrączkę ślubną. Osoby chętne pomóc proszę o kontakt: piotr_rogozinski@data.pl
Saper93 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 No, koledzy pomożcie. Ja jestem z poznania wiec odpadam.
maxim026 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 witam, będzie problem , pozwolenie jest niezbędne do poszukiwań na tym terenie, zgoda własciciela terenu jest ważna no i konserwator zabytków swoje słowa ma wtej kwestii. powodzenia i pozdrawiam
danieloff Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 W razie czego mogę pomóc, kontakt na priv.
progozinski Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Dzisiaj przeszykałem teren z jedną z osób które wyraziły chęć pomocy. Jednakże obrączki nie znaleźliśmy.Wszystkim osobom dziękuję za chęć udzielenia pomocy.Pozdrawiam - Piotrek.
butchcassiddy Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Zgubiłeś kajdany i zamiast cieszyc się wolnościa koniecznie chcesz je znaleśc? Ja Cie proszę, przemyśl to raz jeszcze, tak na spokojnie:-)
stridor Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Może warto przejść jeszcze raz z wykrywką. Mi się zdarzyło,że szukałem kiedyś z kumplem jakiejś filigramowej części do jego latającego modelu,który rozbił o wirzchołki drzew. Część była mała ale droga. nie znalazłem jej jednak wykrywką tylko wypatrzyłem w trawie. Kolega był niezmiernie ucieszony i przekonany o niesamowitości mojego pioniera.Pozdrawiam i sugeruję powrót.
Tradytor Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Też popieram zdanie kolegi i twierdzę że warto spróbować jeszcze raz poszukać ile to fantów wychodzi w miejscach już przekopanych w których zdaję się że już nic ni wyjdzie a jednak...
pelikan85 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 ja rok temu szukałem kumplowi obrączki w trawie wsród gruzu znalazłem po ok 10minutach więc może warto sprawdzic raz jeszcze
psuja Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Witam kolegów...teren jest trudny:- prawie centrum Wa-wy- tory kolejowe- nasyp kolejowy- płyty zbrojeniowe- oraz brak pewności co do miejsca zgubienia ;(- deklaracja, że szybciej będzie u jubilerapozdrawiam,psuja
sloneczny Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Miałem podobny przypadek. Było to kilka lat temu, kolega powiedział że 2 lata wstecz zgubił złotą obrączkę. Było tam jakieś 100m2 więc nie dużo, ale teren tuż przy bramia wjazdowej do gospodarstwa rolnego. Straszne ilości złomu, przeróżnych gwoździ, zrywek, polmosów i wszystkiego co można znaleść na podwórku. Miałem wtedy ACE 250, kanarek szalał. Wpadłem na pomysł i poprosiłem od jego małżonki obrączkę, aby kanarek wiedział czego szuka. Sygnał był mocny, więc wyciełem wszystko z dyskryminacji tylko pozostawiłem kwadracik który sygnalizował obrączkę. Nie minęło 5 minut i już miałem złoto. To było moje pierwsze złotko :)
WanVorden Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Piękna opowieść,aż się wzruszyłem do łez..Tak piękna,że wydaje się nie prawdziwa.Człowieku to nie dział POWIEŚCI ROMANTYCZNE" !! PozdrawiamWV
Kultywator Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Witaj sloneczny to jest jedna żecz dobra w Ace że można wycinać kwadraciki które Cię nie interesują czyli szukałeś złota wyciełeś wszystko i zostawiłeś na złoto i nie miałeś praktycznie innych sygnałów to jest możliwe panie WanVorden . Miałem coś podobnego szukałem przy starej karczmie kiedyś i było kupe blaszek takich ocynkowanych pociętych na około 1 cm kwadratowy i wychodziło 50 blaszek i np 2 monetki. W Ace wyciełem te kwadraciki co wskazywały blaszki i problem sie o wiele zmiejszył o około 70 procent , wtedy kopałem np. 10 blaszek i dwie monetki . To w Ace 250 i 150 jest dobre tylko szokował mnie mały zasięg na monetki w ace.Pozdrawiam Kultywator życze dobrego orania.
sloneczny Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 WanVorden, czerwona kartka, ohh jaka krótka kadencja na forum. Tak mi przykro >:)Fakt faktem, że Garrecik zasięgiem nie grzeszy. No ale za te pieniądze to i tak warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.