Skocz do zawartości

obrączka ślubna

progozinski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję osoby z Warszawy (lub okolic), która dysponuje wykrywaczem metali. Zgubiłem obrączkę ślubną. Osoby chętne pomóc proszę o kontakt: piotr_rogozinski@data.pl
Napisano
witam, będzie problem , pozwolenie jest niezbędne do poszukiwań na tym terenie, zgoda własciciela terenu jest ważna no i konserwator zabytków swoje słowa ma wtej kwestii. powodzenia i pozdrawiam
Napisano
Dzisiaj przeszykałem teren z jedną z osób które wyraziły chęć pomocy. Jednakże obrączki nie znaleźliśmy.
Wszystkim osobom dziękuję za chęć udzielenia pomocy.
Pozdrawiam - Piotrek.
Napisano
Może warto przejść jeszcze raz z wykrywką.
Mi się zdarzyło,że szukałem kiedyś z kumplem jakiejś filigramowej części do jego latającego modelu,który rozbił o wirzchołki drzew. Część była mała ale droga. nie znalazłem jej jednak wykrywką tylko wypatrzyłem w trawie. Kolega był niezmiernie ucieszony i przekonany o niesamowitości mojego pioniera.

Pozdrawiam i sugeruję powrót.
Napisano
Też popieram zdanie kolegi i twierdzę że warto spróbować jeszcze raz poszukać ile to fantów wychodzi w miejscach już przekopanych w których zdaję się że już nic ni wyjdzie a jednak...
Napisano
Witam kolegów...
teren jest trudny:
- prawie centrum Wa-wy
- tory kolejowe
- nasyp kolejowy
- płyty zbrojeniowe
- oraz brak pewności co do miejsca zgubienia ;(
- deklaracja, że szybciej będzie u jubilera

pozdrawiam,
psuja
Napisano
Miałem podobny przypadek. Było to kilka lat temu, kolega powiedział że 2 lata wstecz zgubił złotą obrączkę. Było tam jakieś 100m2 więc nie dużo, ale teren tuż przy bramia wjazdowej do gospodarstwa rolnego. Straszne ilości złomu, przeróżnych gwoździ, zrywek, polmosów i wszystkiego co można znaleść na podwórku. Miałem wtedy ACE 250, kanarek szalał.
Wpadłem na pomysł i poprosiłem od jego małżonki obrączkę, aby kanarek wiedział czego szuka. Sygnał był mocny, więc wyciełem wszystko z dyskryminacji tylko pozostawiłem kwadracik który sygnalizował obrączkę. Nie minęło 5 minut i już miałem złoto.
To było moje pierwsze złotko :)
Napisano
Piękna opowieść,aż się wzruszyłem do łez..
Tak piękna,że wydaje się nie prawdziwa.
Człowieku to nie dział POWIEŚCI ROMANTYCZNE" !!

Pozdrawiam

WV
Napisano
Witaj sloneczny to jest jedna żecz dobra w Ace że można wycinać kwadraciki które Cię nie interesują czyli szukałeś złota wyciełeś wszystko i zostawiłeś na złoto i nie miałeś praktycznie innych sygnałów to jest możliwe panie WanVorden . Miałem coś podobnego szukałem przy starej karczmie kiedyś i było kupe blaszek takich ocynkowanych pociętych na około 1 cm kwadratowy i wychodziło 50 blaszek i np 2 monetki. W Ace wyciełem te kwadraciki co wskazywały blaszki i problem sie o wiele zmiejszył o około 70 procent , wtedy kopałem np. 10 blaszek i dwie monetki . To w Ace 250 i 150 jest dobre tylko szokował mnie mały zasięg na monetki w ace.
Pozdrawiam Kultywator życze dobrego orania.
Napisano
WanVorden, czerwona kartka, ohh jaka krótka kadencja na forum. Tak mi przykro >:)

Fakt faktem, że Garrecik zasięgiem nie grzeszy. No ale za te pieniądze to i tak warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie