Skocz do zawartości

Swastyki na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

taa. temat ciężki.
Artykuł 256 kodeksu karnego mówi m.in. o tym, że kto propaguje faszyzm, podlega do dwóch lat więzienia.
ale swastyka to Nazizm...
pare lat temu zwiedzająć port w gdansku widziałem statek- kontenerowiec z dumnie powiewającą flagą hitlerowską.
szok... okazało sie ze to statek indyjski a flaga jest tzw flagą szczęścia. wciagnieta na znak szczesliwego przybica do portu.
dla mnie wystawianie fantów nie zwiazanych historią ( kubki z dużym orłem i swastyka to juz przegięcie

Fakt. co niektóre aukcje może i powinne być zdejmowane. Mówię o smyczach, dziwnych kubkach ss czy innych pierdołach. Jak Święty powiedział, czemu nikt się nie zajmie sierpem i młotem? Bo jak nie patrzeć to samo gówno co adolfy.
A co do Nigdy Więcej i całego GAN-u to już nieraz pokazali jacy to panowie waleczni są, bo najlepiej to im wychodzi zbieranie funduszy na działalnoś antynazistowską" a potem nic nie słychać co to wyczyniają.

zdejmowac cos co nie jest replikami i po krzyku..
tak samo symbole innych totalitaryzmow, ale ludzie z 'Nigdy więcej' chyba zapominają o tym ze było ich więcej..
suchy84: pokaż mi gdzie cośtakiego jak GAN istnieje oficjalnie, i wtedy porownuj dwie organizacje do siebie..
pozdro!

Oficjalnie czy nie ale jego dzialalność choć na początku może i głośna odbiła się niestety pustym echem. A GAN bodajże angażował się w wydawanie gazetki Nigdy Więcej. Wtedy naczelnym był niejaki Pankowski, wielki w gębie mały na ulicy. A ztym panem mam niestety niemiłe doświadczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie