Skocz do zawartości

Giełda staroci w Lublinie.

niedźwiadek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hmmmm
może i ja się wybiorę, dawno nie byłem!
czy teraz zimową porą jest tyle sprzedających co w lecie?
bo ja bywałem wyłącznie w cieplych porach roku ;)
Napisano
witam .ja też sie wybiore , ale w okresie zimy jest mniej osób , bo w lato to tłumy , że aż przejść sie nie da, ale w zimie jest też w budynku uni.pozdarwaim
Napisano
Witam Panowie,
podajcie dokładniejszą lokalizację, proszę. Może uda mi się przyjechać. Z Wawy to w sumie niedaleko. Od której godziny można zacząć myszkować"? :). Jaki jest przekrój asortymentowy?

Pozdrawiam
Louis
Napisano
LUBLIN
Giełdy kolekcjonerskie - każda ostatnia niedziela miesiąca. Wojewódzki Dom Kultury,
ul. Dolnej Panny Marii 3, Lublin.

infor.ze strony http://www.kolekcjonerstwo.pl/?id=kalendarium
Napisano
Nie wiem jak teraz w zimie, bo nie byłem nigdy
ale latem to od wczesnych rannych godzin najlepiej - bo mniejszy tłok i spokojnie można wszystko pooglądać.
Asortyment: no cóż, typowo...
meble, militaria w szerokim tego słowa znaczeniu, książki, porcelana, szkło, trochę numizmatów, wszelkiego rodzaju inne klamoty, no i typowe odpustowe" kramiki.
Tak jest w ciepłych porach roku.
Napisano
dokładnie giełda jest w samym centrum lublina, jeśli wież gdzie jest Plac Wolności to tam, a tak zaczyna się 8 do 13, nawet wczesniej.pozdrawiam
Napisano
Witam kolegów, czy udało się komuś dotrzeć na giełdę? Jeśli tak, podzielcie się wrażeniami :). Mi niestety nie udało się pojawić.

Pozdr
Napisano
Byłem przez chwilę w niedziele, dosyć duża w tym miesiącu giełda ale spora graciarnia, przede wszystkim dużo numizmatów i na zewnątrz, i w budynku liceum. Jeżeli chodzi o militarkę, to trochę bagnetów i hełmów wszelkiego rodzaju. A wszystko w kosmicznych cenach. Np. bagnet mauserowski 84/98, Alex Coppel z 1942, co prawda komplet ale niezgodne numery i stan delikatnie mówiac średni, za 450PLN to dla mnie lekka przesada. Wiem doskonale, że ceny poszły w górę, ale trzeba zachować trochę rozsądku. Był jeszcze chlebak Hitlerjugend w dobrym, naprawde dobrym stanie, z ładną metką RZM, ale też za 300PLN co dla mnie jako studenta jest kwotą zaporową. Szukałem najzwyklejszej aluminiowej manierki M31 (sama blacha) i nic w znośnym stanie na całej giełdzie nie było. Ogólnie zarazem bardzo dużo i bardzo mało tego wszystkiego... pozdrawiam!
Napisano
niektórzy to naprawde przesadzają , kiedys jak byłem to za hełm M 42 w stanie srednim facet chciał 150 zł , myslalem że do 50 zł, mnie troche denerwóją sprzedawcy z tymui gratami ubrania , zabawki itp . pozdrawiam
Napisano
Muszę powiedzieć, że nie widziałem! Skoncentrowałem się głównie na niemczyźnie, bo kompletuje resztę sprzętu na nowy sezon rekonstrukcyjny i musiał mi umknąć choć po górze się przeszedłem. Ogólnie bagnety mocno poleciały w górę, jeszcze jakiś czas za swój niemiecki S84/98 Gebr. Heller z 1934, choć z niezgodnymi numerami to w dosyć dobrym stanie, zapłaciłem 150PLN...:)
Napisano
Od pewnego czasu giełda staroci odbywa się w pierwszą i drugą niedzielę miesiąca pod Leclerckiem na ul. Turystycznej. Raz byłem ale łoku nie było", może w tą niedzielę zobaczę co tam ciekawego.

Pozdrawiam, Leszek
  • 4 weeks later...
Napisano
witam. Już w najbliższą niedziele kolejna giełda w Lublinie . Ktoś się wybiera pomimo złej pogody ? ja nie boje się mrozu i śniegu i wybieram się tam , a wy ? pozdrawiam
Napisano
Witam
Może jutro się wybiorę na giełdę staroci.Jak będzie taki mróz jak dzisiaj to chyba nie będzie tyle stoisk co miesiąc temu.Szkoda bo było co oglądać.
Napisano
no pewnie jak bedzie taki mróz to będzie mało sprzedających, ale dobrze że w budynku Unii będzie trochę ciepło. pozdrawaiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie