Skocz do zawartości

Giełda staroci w Lublinie.

niedźwiadek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,
podajcie dokładniejszą lokalizację, proszę. Może uda mi się przyjechać. Z Wawy to w sumie niedaleko. Od której godziny można zacząć myszkować"? :). Jaki jest przekrój asortymentowy?

Pozdrawiam
Louis

Nie wiem jak teraz w zimie, bo nie byłem nigdy
ale latem to od wczesnych rannych godzin najlepiej - bo mniejszy tłok i spokojnie można wszystko pooglądać.
Asortyment: no cóż, typowo...
meble, militaria w szerokim tego słowa znaczeniu, książki, porcelana, szkło, trochę numizmatów, wszelkiego rodzaju inne klamoty, no i typowe odpustowe" kramiki.
Tak jest w ciepłych porach roku.

Byłem przez chwilę w niedziele, dosyć duża w tym miesiącu giełda ale spora graciarnia, przede wszystkim dużo numizmatów i na zewnątrz, i w budynku liceum. Jeżeli chodzi o militarkę, to trochę bagnetów i hełmów wszelkiego rodzaju. A wszystko w kosmicznych cenach. Np. bagnet mauserowski 84/98, Alex Coppel z 1942, co prawda komplet ale niezgodne numery i stan delikatnie mówiac średni, za 450PLN to dla mnie lekka przesada. Wiem doskonale, że ceny poszły w górę, ale trzeba zachować trochę rozsądku. Był jeszcze chlebak Hitlerjugend w dobrym, naprawde dobrym stanie, z ładną metką RZM, ale też za 300PLN co dla mnie jako studenta jest kwotą zaporową. Szukałem najzwyklejszej aluminiowej manierki M31 (sama blacha) i nic w znośnym stanie na całej giełdzie nie było. Ogólnie zarazem bardzo dużo i bardzo mało tego wszystkiego... pozdrawiam!

Muszę powiedzieć, że nie widziałem! Skoncentrowałem się głównie na niemczyźnie, bo kompletuje resztę sprzętu na nowy sezon rekonstrukcyjny i musiał mi umknąć choć po górze się przeszedłem. Ogólnie bagnety mocno poleciały w górę, jeszcze jakiś czas za swój niemiecki S84/98 Gebr. Heller z 1934, choć z niezgodnymi numerami to w dosyć dobrym stanie, zapłaciłem 150PLN...:)

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie