niedźwiadek Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 Witam, o ile się nie mylę to w najbliższą niedzielę(25.01)w Lublinie jest giełda staroci.Wybiera się ktoś bo mnie to jakoś wzywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Ja zapewne będe, mam blisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedźwiadek Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 Oby pogoda dopisała,to plecak na plecy,kasa w kieszeń,legitka studencka na ulgowe bilety i nadciągam miejskim autobusem he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 hmmmmmoże i ja się wybiorę, dawno nie byłem!czy teraz zimową porą jest tyle sprzedających co w lecie?bo ja bywałem wyłącznie w cieplych porach roku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 w grudniu było mało ludzi na giełdzie - styczeń pewnie będzie podobny . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 witam .ja też sie wybiore , ale w okresie zimy jest mniej osób , bo w lato to tłumy , że aż przejść sie nie da, ale w zimie jest też w budynku uni.pozdarwaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszpol26 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 A w Lublinie jest tylko w ostatnią niedziele ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 w ostatnią niedzielę miesiąca , tylko . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Witam Panowie,podajcie dokładniejszą lokalizację, proszę. Może uda mi się przyjechać. Z Wawy to w sumie niedaleko. Od której godziny można zacząć myszkować"? :). Jaki jest przekrój asortymentowy?PozdrawiamLouis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 LUBLINGiełdy kolekcjonerskie - każda ostatnia niedziela miesiąca. Wojewódzki Dom Kultury,ul. Dolnej Panny Marii 3, Lublin.infor.ze strony http://www.kolekcjonerstwo.pl/?id=kalendarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Nie wiem jak teraz w zimie, bo nie byłem nigdyale latem to od wczesnych rannych godzin najlepiej - bo mniejszy tłok i spokojnie można wszystko pooglądać.Asortyment: no cóż, typowo... meble, militaria w szerokim tego słowa znaczeniu, książki, porcelana, szkło, trochę numizmatów, wszelkiego rodzaju inne klamoty, no i typowe odpustowe" kramiki.Tak jest w ciepłych porach roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 dokładnie giełda jest w samym centrum lublina, jeśli wież gdzie jest Plac Wolności to tam, a tak zaczyna się 8 do 13, nawet wczesniej.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Bardzo dziękuję kolegom za wszystkie informacje. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldwin89 Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Też się wybiorę o ile dotrę na niedzielę do Lublina :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Witam kolegów, czy udało się komuś dotrzeć na giełdę? Jeśli tak, podzielcie się wrażeniami :). Mi niestety nie udało się pojawić.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Witam . Ja dotarłem - zakupy były bardzo udane. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Byłem przez chwilę w niedziele, dosyć duża w tym miesiącu giełda ale spora graciarnia, przede wszystkim dużo numizmatów i na zewnątrz, i w budynku liceum. Jeżeli chodzi o militarkę, to trochę bagnetów i hełmów wszelkiego rodzaju. A wszystko w kosmicznych cenach. Np. bagnet mauserowski 84/98, Alex Coppel z 1942, co prawda komplet ale niezgodne numery i stan delikatnie mówiac średni, za 450PLN to dla mnie lekka przesada. Wiem doskonale, że ceny poszły w górę, ale trzeba zachować trochę rozsądku. Był jeszcze chlebak Hitlerjugend w dobrym, naprawde dobrym stanie, z ładną metką RZM, ale też za 300PLN co dla mnie jako studenta jest kwotą zaporową. Szukałem najzwyklejszej aluminiowej manierki M31 (sama blacha) i nic w znośnym stanie na całej giełdzie nie było. Ogólnie zarazem bardzo dużo i bardzo mało tego wszystkiego... pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 niektórzy to naprawde przesadzają , kiedys jak byłem to za hełm M 42 w stanie srednim facet chciał 150 zł , myslalem że do 50 zł, mnie troche denerwóją sprzedawcy z tymui gratami ubrania , zabawki itp . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Kres a widzałeś a górze" ten komletny bagnet polski z żabką ża 1200 zł . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Muszę powiedzieć, że nie widziałem! Skoncentrowałem się głównie na niemczyźnie, bo kompletuje resztę sprzętu na nowy sezon rekonstrukcyjny i musiał mi umknąć choć po górze się przeszedłem. Ogólnie bagnety mocno poleciały w górę, jeszcze jakiś czas za swój niemiecki S84/98 Gebr. Heller z 1934, choć z niezgodnymi numerami to w dosyć dobrym stanie, zapłaciłem 150PLN...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjr Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Od pewnego czasu giełda staroci odbywa się w pierwszą i drugą niedzielę miesiąca pod Leclerckiem na ul. Turystycznej. Raz byłem ale łoku nie było", może w tą niedzielę zobaczę co tam ciekawego.Pozdrawiam, Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 ja tez słyszałem o tej giełdzie .ale nie byłem, ile jest tam militariów ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 witam. Już w najbliższą niedziele kolejna giełda w Lublinie . Ktoś się wybiera pomimo złej pogody ? ja nie boje się mrozu i śniegu i wybieram się tam , a wy ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal* Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 WitamMoże jutro się wybiorę na giełdę staroci.Jak będzie taki mróz jak dzisiaj to chyba nie będzie tyle stoisk co miesiąc temu.Szkoda bo było co oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 no pewnie jak bedzie taki mróz to będzie mało sprzedających, ale dobrze że w budynku Unii będzie trochę ciepło. pozdrawaiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.