Skocz do zawartości
  • 0

Menażka

płomyk

Pytanie

Napisano

Witam zdjęcie słabe ale chodzi o oznaczenia . u góry KO pod nimi NI , nie mam zielonego pojęcia co to za oznaczenia proszę o identyfikację.

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bo to rozwiązanie bazujące jeszcze na niemieckich bodajże I wojennych kubkach - wzoru tych niemieckich nie kojarzę, polski wzór to wz31.

Regulaminowe kubki były tylko takie, używano jeszcze niemieckich 'protoplastów', nu i na pewno cywilnych też. Ale nie tych powojennych światowitów i ideali , których na allegro pełno...
Napisano
ten wątek juz wrzuciłem oddzielnie ale na razie krąży i tylko te tłumaczenie wiem pozostałe to zagadka ale może wy lub wasi znajomi cos wiecie pozdr
Napisano
Jak dla mnie były raczej najpierw OGen. (Okręgi Generalne Nr...) a później OK (Okręgi Korpusu), stąd odwracanie nazwy na Korpus Okręgu jest nieco bez sensu, bardziej bym obstawiał, ze skrót ten to Komisja Odbiorcza", ale to tylko takie luźne dywagacje, bo nie jestem specem w tyej materii.
Napisano
Miodzio gratuluje.
Jesli mógłbyś zrobić jeszce fotke, najlepiej jakby manierka stała i żeby było widaćcały łańcuszek. Dzięki
Napisano
manierka ta była juz produkowana w 1937r przez firme światowit własnie z oznaczeniem IKO1" wpisz w gogle [PDF] Manierki wojskowe powinien być katalog manierek na górze tam znajdziesz co nieco pozdr ładny egzemplaż:)
Napisano
A to coto będzie ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=563362972&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie