BIZON750 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 w bialymstoku stoi na złomie węglarka od lokomotywy HENSHEL&SOHN Z 1903 roku, sygnowany remont w 1966, waga na oko 15-20 ton wygląda nieżle, jeśli to kogoś interesuje to dam foto i adres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Kolego foto mógłbyś wstawić co by można oczy nacieszyć!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Mojego kolegę temat by zainteresował, kolej to jego pasja. Wstaw jakieś foto, sam jestem tego ciekaw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIZON750 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 tabliczka na ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIZON750 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 i całość, aż szkoda że niedługo będzie się nią można ogolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 ile to kosztuje"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 A może konserwatora z Białegostoku zainteresuje?Myslę, ze warto oficjalnie zawiadomić WKZ żeby nie zignorował zawiadomienia telefonicznego :)Nie ma jak poważnie wygladające pismo z potwierdzeniem odbioru.W końcu to zabytek...Pozdrawiam, mab1978. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Dokładnie, trzeba szybko działać bo może być już za chwilę za późno, a widać że stan dobry i szkoda by było! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 http://parowozy.net/ napisz tam na forum post tam na pewno ktoś się tym zainteresuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Witam!A na którym złomie to stoi? Wskoczyłbym rzucić okiem, może Ełk weźmie...Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Nie węglarka, a tender :)Piękna rzecz - Panowie zróbcie coś z tym ,bo szkoda żeby poszedł na przetop. Myślę, że uda się tym tenderkiem zainteresować jakichś miłośników kolei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Cena złomu trochę spadła,ale może skupili to na cenowej górce..jak już tam byłeś,było zapytać za ile oddadzą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 kolejowe zabytki nie w modzie:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=173036#173043ale może tym tendrem ktoś się zainteresuje-szepnąłem słówko jednemu stowarzyszeniu miłośników-ciekawe czy będą go chcieli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 kurde, ładne to jest i naprawdę szybko trzeba działać bo na tym złomie się uwijają z robotą, (jeśli to ten złom o którym myślę), słyszałem że w Białymstoku albo gdzieś blisko jest jakieś stowarzyszenie miłośników kolei i jakiś wagon już ładnie odratowali, może ktoś zna do nich namiary? yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hali11 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 czy to nie kierat jak tak to tez fajna zecz jakbym mial blizej na ten skup to sam bym podjechal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Owszem to kierat. Również ciekawa rzecz i warta uratowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Gadanie gadaniem, ale naprawdę warto zainteresować tym jakieś stowarzyszenie czy muzeum techniki, na tym złomie tną ekspresowo duże konstrukcje, taka zabytkowa węglarka to dla nich pikuś :( szkoda by poszła na żyletki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 proszę o info ile to ma kosztować...PATRON - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 kupowałem na tym złomie rury stalowe konstrukcyjne to liczyli wykup ich ze złomu po złotówce za kilogram, może trzeba to przemnożyć przez masę węglarki i wyjdzie suma, spora niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Ten tender waży jakieś 8-10 ton... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 no to fajną przebitkę mają :) a po ile skupują tam aktualnie złom stalowy gruby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 jak u mnie w zeszłym roku cieli kilka T-55 to dopiero był widok,dosć smutny niestety...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIZON750 Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 jak jesienią woziłem do nich stalowe blachy i jakieś śmieci to płacili po 70 groszy a jak odkupywałem złom to liczyli po 1,50 za kilo czyli jak waży 10 ton to 15.000 złotych polskich - sporo. Złom znajduje się przy ulicy Traugutta, jadąc od wasilkowskiej cały czas prosto (mijasz jeden złom po prawej, ale oni nie prowadzą odsprzedaży) i wjedziesz prosto na złom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Witam ponownie!Ok! Jutro ich odwiedzę.Swego czasu to tam masa dobra się walała, ale to było lata temu.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Skład złomu w Sokołowie Podlaskim (przy torach) trafiaja sie tam cuda: elementy pocietych tanków, lokomotyw, ursusy c45 i innych cuda niestety cena przy odsprzedazy tez kosmiczna!A do miłosników kolei 2 ciuchcie stoja na bocznicy w miejscowosci Tłuszcz pod Warszawa polecam tez wezeł ,komunikacyjny w Skierniewicach (stare wagony i elementy podwozi od nich jak i od ciuchciajek) i stacja w Krakowie (chyba Kraków Płaszów)nei pamietam dobrze ale tez zlega tam troszke na bocznicach tego typu maszyn niestety ceny zaporowe by były zapewne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.