Skocz do zawartości

czy kogoś interesuje węglarka do lokomotywy

Rekomendowane odpowiedzi

A może konserwatora z Białegostoku zainteresuje?
Myslę, ze warto oficjalnie zawiadomić WKZ żeby nie zignorował zawiadomienia telefonicznego :)
Nie ma jak poważnie wygladające pismo z potwierdzeniem odbioru.
W końcu to zabytek...

Pozdrawiam, mab1978.

kurde, ładne to jest i naprawdę szybko trzeba działać bo na tym złomie się uwijają z robotą, (jeśli to ten złom o którym myślę), słyszałem że w Białymstoku albo gdzieś blisko jest jakieś stowarzyszenie miłośników kolei i jakiś wagon już ładnie odratowali, może ktoś zna do nich namiary?
yasiooxx@wp.pl

Gadanie gadaniem, ale naprawdę warto zainteresować tym jakieś stowarzyszenie czy muzeum techniki, na tym złomie tną ekspresowo duże konstrukcje, taka zabytkowa węglarka to dla nich pikuś :( szkoda by poszła na żyletki

jak jesienią woziłem do nich stalowe blachy i jakieś śmieci to płacili po 70 groszy a jak odkupywałem złom to liczyli po 1,50 za kilo czyli jak waży 10 ton to 15.000 złotych polskich - sporo. Złom znajduje się przy ulicy Traugutta, jadąc od wasilkowskiej cały czas prosto (mijasz jeden złom po prawej, ale oni nie prowadzą odsprzedaży) i wjedziesz prosto na złom

Skład złomu w Sokołowie Podlaskim (przy torach) trafiaja sie tam cuda: elementy pocietych tanków, lokomotyw, ursusy c45 i innych cuda niestety cena przy odsprzedazy tez kosmiczna!

A do miłosników kolei 2 ciuchcie stoja na bocznicy w miejscowosci Tłuszcz pod Warszawa polecam tez wezeł ,komunikacyjny w Skierniewicach (stare wagony i elementy podwozi od nich jak i od ciuchciajek) i stacja w Krakowie (chyba Kraków Płaszów)nei pamietam dobrze ale tez zlega tam troszke na bocznicach tego typu maszyn niestety ceny zaporowe by były zapewne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie