Skocz do zawartości
  • 0

TARCZA Z ORŁEM

b1683

Pytanie

Napisano

PROSZĘ O IDENTYFIKACJE ZNALEZISKA Z WYKOPEK , TARCZA METAL Z ORŁEM , ODWROTNA STRONA POD ORŁEM 2.", WYSOKOŚĆ TARCZY 3,5 CENTYMETRA . REGION MIĘDZY LUBUSKIM A ZACHODNIOPOMORSKIM .POZDRAWIAM !

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolega MK ma rację, na pierwszej fotce widać wyraźnie granicę dla dwukolorowej emalii (byłej), która przechodzi przez te same punkty.
Pzdr
Napisano

PROSZĘ O IDENTYFIKACJE ZNALEZISKA Z WYKOPEK , TARCZA METAL Z ORŁEM , ODWROTNA STRONA POD ORŁEM 2.", WYSOKOŚĆ TARCZY 3,5 CENTYMETRA . REGION MIĘDZY LUBUSKIM A ZACHODNIOPOMORSKIM .POZDRAWIAM !

Napisano

Lub odznaka Preussischer Landeskriegerverband w wersji jak na zdjęciu, z której zeszła emalia, miała 3,5 cm wysokości, porównaj rewersy.

Napisano
Kolego grba odznaczenie które pokazałeś to nie to . Tarcza posiada uszko , poza tym orzeł jest zupełnie inny tak samo jak inny jest na tarczy kolegi MK . Tarcza na moim orle jest identyczna i orzeł w niej też. Krztałt tarczy różni się : w miejscu gdzie jest uszko tarcza jest wypukła a tarcza b1683 jest wklęsła tarcze. Diabeł tkwi w szczegułach. Jest jeszcze jeden szczegół tarcza z orłem b1683 nie posiadała emalji. Orły z emalją są płaskie z wierzchu a pomiędzy konturami orła jest emalja co daje jednolitą płaszczyznę. Posiadam takie odzaczenia i orzeł policyjny też jest mój więc mam poruwnanie. Pozdrawiam.
Napisano
bez sygnatur i fotek zaczepów ciezko tak powiedziec - fabrycznie co zakład orły mogły różnić się szczegółami..
to ze nie ma emalli - może być winą np. opalenia..
nie faworyzuję żadnej z opcji, ale bez konkretów można sobie mowic i mowic..
pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie