Jump to content
  • 0

stare widokówki

Piguła

Question

Recommended Posts

haha 8total4 teraz się uśmiałem, możesz podać jak rozpoznałeś po takich zdjęciach, że były wykonane niemieckim aparatem??
Jak rozróżnisz zdjęcia z np Sidy niemieckiej, a tej produkowanej w Polsce na licencji??

oczywiście bez urazy ale pojechałeś nieziemsko:)

pozdro!

OK spoko, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie jak rozróżnisz fotki? skoro oba aparaty miały taką samą budowę, można uznać, że jeden był wschodni(nasz robiony na licencji) drugi zachodni?
Dlatego twierdzę, że kierowanie się takim tokiem myślenia (po tonacji barw) jest błędne, mógł by to być aparat zarówno Belgijski, czy inny i nie był byś w stanie rozpoznać po takiej fotografii jakim aparatem zrobiono zdjęcie:).

To tak jak teraz dał bym ci 2 fotki i kazał rozróżnić, która jest z Canona, a która z Nikona!

pozdro! i oczywiście bez urazy!

ps. ja już swoją wymieniłem bo nie dawała rady:)

nie mowilem o konkretnych modelach, ale jest wiele prawidłowości ktore jednak roznia fotki z miedzywojnia w kwestii pochodzenia sprzętu..
a Sida nawet jezeli produkowana na licencji, dalej pozostaje niemieckim patentem ;)
rowniez bez urazy <beer>

Luzik, wracając do tematu na jednym ze zdjęć napisane jest zjeżdżalnia w kopalni

Kolego Piguła aby coś więcej powiedzieć musiał byś zeskanować najlepiej te pocztówki, np. po aucie widocznym na jednej z nich mogli by co niektórzy tutaj już coś powiedzieć!

pozdro!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information