Piguła Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 Znalazłam na strychu starego opuszczonego domu widokówk z kturego mogą być roku?
Piguła Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 Jestem ciekawa czy są coś warte takie widokówki?
Swiety82 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Obersalzberg b.(b.=bei=obok/przy) Berteschgaden".Poniżej widzimy jeszcze napis Hauss Wachenfeld"Obersalzberg przypadł Hitlerowi do gustu już na początku lat dwudziestych. W 1928 roku wynajął (lub kupił) mały dom, który nazwał Haus Wachenfeld. Rozpoczęta w 1933 roku przebudowa zamieniła skromny drewniany domek w piękną kilkupiętrową rezydencję. Przebudowę prowadzono pod nadzorem Speera i Bormana, który stworzył w promieniu 10 km specjalną strefę Führera. W pobliżu nazwanej prze Hitlera willi Berghof, powstała na szczycie Kehlsteinu herbaciarnia, która podobnie jak inne budynki łączyła się z systemem podziemnych bunkrów. W okolicy swoje rezydencje wybudowali prawie wszyscy prominenci III Rzeszy."Czyli możemy już wstępnie wydatować widokówki, prawda?
Piguła Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 Znalazłam na strychu starego opuszczonego domu widokówk z kturego mogą być roku?
Swiety82 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 1000m uber d.meer"1000 metrów nad poziomem morzaTotalny miał rację, może zacznę się kolorów uczyć na fotkach a nie czytać po rewersach widokówek... szybciej idzie :D
Swiety82 Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Z tyłu powinna być wybita na papierze nazwa zakładu fotograficznego
Piguła Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 To mi wygląda na siedzibe Hitlera w alpach ,na drugiej stronie jest napis Aufnahme und Verlag .
Pytanie
Piguła
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.