michalbc4 Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 Witam panów zna może ktos jakieś sklepy zagraniczne gdzie można kupić w dolorach.. prosze o pomoc najlepiej link . pozdrawiam.
michalbc4 Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 żeby kupić wwykrywke najlepiej ffisher
ARKADIO.IE Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=metal+detector+shops+usa&btnG=Szukaj&lr=pozostaje tylko to ,zobacz tu powinno coś być?pozdrawiam
archer125 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 tu poszukaj http://shop.ebay.pl/items/__c-scope_W0QQLHQ5fPrefLocZ2QQ_nkwZQ22cQ2escopeQ22QQ_armZ1QQ_armiZWszystkoQ20inneQQ_armmZ94QQ_fromfsbZQQ_ruuZhttpQ3aQ2fQ2fwszystkoQ2dinneQ2eshopQ2eebayQ2eplQ2fitemsQ2fWszystkoQ2dinneQ5fQ5fcQ2dscopeQ5fW0Q51Q51LHQ515fPrefLocQ5A2Q51Q51Q5fnkwQ5AQ5122cQ512escopeQ5122Q51Q51Q5farrQ5A1Q51Q51Q5ffromfsbQ5AQ51Q51Q5fsacatQ5A99Q51Q51Q5fsopQ5A1Q51Q51Q5ftrksidQ5Am270QQ_sopZ1QQ_trksidZm270 pozdro
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Michalbc4, chyba jeszcze nic nie kupowałeś wysyłkowo ze strefy dolarowej, jeśli pytasz. Czy wiesz że kupując cokolwiek o wartości powyżej 60$ (wliczając w to cenę przesyłki!) zapłacisz cło i VAT? Razem jakieś 30%. Czasy, kiedy Urząd Celny był głupi jak but i dawało się kupować w USA sprzęt za 1000$ i nic się nie płaciło na cle dawno minęły. Ostatni raz tak było jakieś 4 lata temu. Teraz nawet przedmioty przychodzące w kopertach bąbelkowych potrafią być clone, a co dopiero paczki. Każda paczka jest otwierana i jeśli zawiera coś zdaniem celników co posiada wartość handlową, jest kierowana na bok a Ty dostajesz list z łaskawą prośbą" o zapłacenie podatków w wysokości x zł. Czasami płacisz je na poczcie w momencie odbioru paczki.Natomiast sprzęt z UE, dla odmiany, jak najbardziej żadnym dodatkowym opłatom nie podlega. Ale dolarami tu nie zapłacisz.
VanWorden Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Witam.Jak ostatnio pokazał to Denar, kupowanie sprzętu w USA to pewne ryzyko, natomiast warto rozglądać się za tym w UE.Pełen spis sklepów w UK znajduje się na forum Thesaurus w dziale Fanty w Krainie Deszczowców", ale polecam śledzenie brytyjskiego Ebaya i sklepy z towrem używanym. Czasem są dobre okazje:)PozdrawiamVW
Raned Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Brzęczyszczykiewicz: coś mi się wydaje, że od 1 grudnia towar spoza strefy euro do kwoty 150 euro jest zwolniony z opłat. Tak jak opisujesz było do 1 grudnia 2008. Proszę mnie sprostować jeżeli się mylę.Przed pewnym ryzykiem kupowania zagranicą ostrzegałem kiedyś, jak zostałem przerobiony przez oszusta z Wielkiej Brytanii na ponad 1700 zł. Można kupować ale trzeba się bardzo upewnić, że osoba lub sklep jest wiarygodny i, że transakcja jest jakoś ubezpieczona.
stangret Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Sklepy sklepami ale specjalistyczne czasopismam dla poszukiwaczy także.Ostatnio widziałem GTI 2500 za 350 funtów i można było jeszcze utargować ze 20
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Raned, być może jest jak piszesz. Od pewnego czasu (kiedy USA zostały odkryte" przez masy i ceny w USD bardzo z tego powodu wzrosły) przestałem się interesować ebay.comZakup nowego sprzętu w USA nie jest dobrym pomysłem. Nowy sprzęt na sporą usterkowość i wtedy jest poważny problem z gwarancją. Pewniej i przy okazji taniej jest nabyć tam sprzęt używany.Nigdy nikt mnie nie oszukał na eBay, a kupowałem, już droższe rzeczy. Podstawa to płacić przez PayPal i robić interesy tylko z wiarygodnymi sprzedawcami. Nie należy też oszczędzać na tanim transporcie, szczególnie zza oceanu.
ARKADIO.IE Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 http://www.metaldetectorshop.co.uk/sitemap.htmlhttp://www.crawfordsmd.co.uk/http://www.uk-metal-detectors.co.uk/http://stores.ebay.pl/Discount-Metal-Detectors-UK_Whites_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ11QQftidZ2QQtZkmpozdrawiam
terenowiec69 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Dziwi mnie że w Anglii wykrywacze whites'a są tanie.Np.Mxt 1800zł,a DFX z cewka 9,5 kosztuje 2400zł.Kurde kiedy u nas beda takie ceny.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 No przecież właśnie już są! Jesteśmy razem w UE. Masz takie same prawa kupując w Anglii jak Angol. Kupujesz, otrzymujesz, cieszysz się. Cały problem to wyskrobać parę słów po angielsku i zrobić przelew zagraniczni. A rodzimi handlowcy niech się p... Ich ceny - ich problem! Takie są prawa rynku. Dinozaury też nie dożyły.
Raned Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Niektórzy może nie wiedzą, że w Wielkiej Brytanii tańsze są tylko te wykrywacze, które nie cieszą się tam popularnością bo się w tamtych warunkach nie sprawdzają (podaliście parę przykładów), ale bardzo trudno jest kupić taniej dobry, sprawdzający się u nas wykrywacz.Co do sprzedawców u nas i cen, to przede wszystkim mamy wyższe podatki i inne koszty niż w Wielkiej Brytanii, które muszą przekładać się na ceny.Kupuję zagranicą wykrywacze od 17 lat i wcale nie jest tak różowo jak się niektórym wydaje.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Ależ ja Ciebie doskonale rozumiem, bardziej niż sądzisz. Jednak nie ma to z punktu widzenia klienta najmniejszego znaczenia, jakie Ty czy ja mamy problemy, koszty, podatki itp. Chcę kupić sprzęt, tam kosztuje 2500zł, u nas 3000zł - wybór jest chyba oczywisty!I nawet nie można się zasłonić lokalnym patriotyzmem, bo oni i tak swoją działkę dostaną, tyle że trzeba dopłacić jeszcze ekstra polskiemu pośrednikowi i fiskusowi. Czyli czysta strata kupując w polskim sklepie (w tym konkretnym przypadku oczywiście).
VanWorden Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Z całym szacunkiem, ale pisanie, że MXT czy DFX jest tańsze w UK bo się ie sprawdza" to czysta bajka albo nieznajomość tematu:) Znam mnóstwo ludzi w różnych klubach, którzy z niczym innym nie wyjdą na drobnicę. Prawda jest taka, że przy sprzyjającym kursie funta wszystkie wykrywacze są w UK nieco tańsze lub przynajmniej nie droższe. Z drugiej strony, ze względu na specyfikę brytyjskich poszukiwań (starozytna drobnica i brakteaty) popularne są tu często sprzęty, które są niemal nieznane w Polsce, jak np., wykrywacze firmy XP. Generalnie kupowanie w UK jest bezproblemowe a serwis i obsługa szybka i miła.PozdrawiamVW
Raned Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 DFX nie należy do ulubionych wykrywaczy na wyspach, dlatego można go tanio kupić, a GTI 2500 i inne Garretty to tam całkowite passe. XP cieszą się popularnością, ale za to w Polsce prawie nikt ich nie chce. Najlepiej w GB kupować C-Scopy, które także nie należą do bardzo popularnych w Polsce ze wzgl. na bardzo zły marketing i bajońskie marże dystrybutora. Większość wykrywaczy jest droższa i nie ma się co okłamywać, proszę tylko przeliczyć po aktualnym kursie.
VanWorden Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 DFX jest sprzętem dla bardzo zaawansowanych poszukiwaczy i nie ma sensu stawiać go w kategorii popularne". Co do Garrettów to faktycznie jest ich mniej na wyspach, ale jednak sporo osób je lubi. Były one mocno lansowane w pewnym czasie przez ówczesnego dystrybutora - firmę Regton. Które konkretnie wykrywacze są droższe? Wystarczy porównać ceny z najdroższego sklepu w UK, czyli Joan Allen http://www.joanallen.co.uk/ żeby stwierdzić, że jest ciut taniej a przecież w UK jest kilkadziesiąt sklepów z wykrywaczami i cenę można zawsze wynegocjować, zwłaszcza teraz w okresie recesji. PozdrawiamVW
Raned Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Wszedłem na włoski link i przykładowo Tesoro Cibola kosztuje tam 425 euro. Po dzisiejszym kursie 4,23 za euro daje to 1797,75 w zaokrągleniu 1800 zł. Do tego dochodzi koszt wysyłki minimum 20 euro czyli ok 85 zł. Bez instrukcji po polsku i bez gwarancji w Polsce! W Polsce Cibola kosztuje 1500 zł z dwuletnią gwarancją instrukcją po polsku, ponadto podatki zostają odprowadzone do budżetu, może przynajmniej częściowo przeznaczone na służbę zdrowia, szkolnictwo, wojsko i inne.Rachunki nie są naszą najmocniejszą stroną i wszystkim wydaje się, że wszystko powinno być za darmo i najlepiej iść na emeryturę w sile wieku, czyli 55 lat!!!
terenowiec69 Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 Van podaj w takim razie najtańszy sklep bo ja i inni byli by zainteresowani zakupem za granicą.Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.