Howser Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Napisano 28 Grudzień 2008 Proszę o ID dwóch medali. Zostały znalezione parę lat temu,ale nikt nie potrafił ich zidentyfikować. Liczę że tutaj dowiem się czegoś więcej na ich temat. Z góry dziękuje za pomoc.
Swiety82 Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 Na tym drugim medalu na awersie jest jakiś napis po lewej, jakbyś go odcyfrował może by było łatwiej odgadnąć przeszłość znaleziska.
MK Napisano 29 Grudzień 2008 Napisano 29 Grudzień 2008 Nie sądzę. Jest to moim zdaniem jeden z wielu medali pamiątkowych dla zwycięzców zawodów (sportowych lub też nie), gdzie wzór był taki sam dla wszystkich a dopiero grawerka przynosiła jednoznaczność. Na awersie (z postacią) wydaje mi się, że widzę zarysy ... SIEGER" (zwycięzcy/zwycięzca).
Howser Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Napisano 29 Grudzień 2008 Pierwszy wyraz na pewno składa się z 4 liter, nie jestem pewien ale wydaje mi się że może to być wyraz DUMI" lub DEMI". Natomiast drugi wyraz faktycznie może to być SIEGER"MK możesz określić z jakich lat on pochodzi?
Howser Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Napisano 28 Grudzień 2008 Proszę o ID dwóch medali. Zostały znalezione parę lat temu,ale nikt nie potrafił ich zidentyfikować. Liczę że tutaj dowiem się czegoś więcej na ich temat. Z góry dziękuje za pomoc.
Howser Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Napisano 28 Grudzień 2008 O to drugi medal.Napis jaki widnieje na pierwszym to:- furg dagercand 1914 (na śrorku krzyża jest literka W")drugi medal jest zniszczony i nie można odczytać całej nazwy...litery jaki udało mi się odczytać:w dolnej części tekstu jest napisane meger"
coriolan Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 Furs Vaterland - medal niemiecki z I wojny,wstążkaObejrzyj na ebay aukcję 370135538680
coriolan Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 więcej http://www.gwpda.org/medals/germmedl/weimmedl/weimar.html
Pytanie
Howser
Proszę o ID dwóch medali. Zostały znalezione parę lat temu,ale nikt nie potrafił ich zidentyfikować. Liczę że tutaj dowiem się czegoś więcej na ich temat.
Z góry dziękuje za pomoc.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.