Skocz do zawartości

Książka Die Flakhelfer - prośba o pomoc

Domino(*)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Czy posiada ktoś lub ma dostęp do owej publikacji?

Die Flakhelfer: Luftwaffenhelfer und Marinehelfer im zweiten Weltkrieg"
Autorzy Hans Dietrich Nicolaisen
Opublikowana przez Ullstein, 1981
ISBN 3550079494, 9783550079498
Liczba stron: 304

Interesuje mnie dosłownie tylko jedna strona z w.w.Sprawa dość pilna :)

Pozdrawiam
Napisano
Niestety nie. Ale łatwa do kupienia w antykwariatach wysyłkowych. Od 10 do 15 Euro plus wysyłka. Jeśli bardzo Ci zależy, to za ok. 80 zeta możesz ją ściągnąć w dwa tygodnie. Podejrzewam, że ciężko będzie kogoś znaleźć - ale obym się mylił.

Powodzenia,
M.
Napisano
Beaviso właśnie oto chodzi, że dla jednej strony niezbyt opłaca mi się sprowadzać całą książke, ale dziękuje za odzew, dobrze wiedzieć, że przynajmniej ktoś to przeczytał :D Chyba będe musiał uderzyć jak mówi fanatyk, na zagraniczne fora.

Pozdrawiam
I Wesołych Świąt życze :)
Napisano
Również życzę :)
Gwoli ścisłości - nie czytałem tej książki. Ale już zdarzało mi się coś sprowadzać z Reichu dla kilku stron ;) To wszystko kwestia jak bardzo Ci zależy.
I życzę powodzenia na forach. Mnie ostatnio paru kutasińskich olało, mimo że wysłałem im prywatną wiadomość z prośbą o podanie opisu do zdjęcia z konkretnej strony w konkretnej książce. A wiem, że taką książkę mają.

M.
Napisano
To widze, że jesteś bardziej zorientowany.Mam jeszcze do Ciebie pytanie, poszukuje również:

Gruppenfeuer und Salventakt: Schüler und Lehrlinge bei der Flak, 1943-1945
Autorzy Hans-Dietrich Nicolaisen
Opublikowana przez Selbstverlag Nicolaisen, 1993
Liczba stron: 1792

Tą akurat chętnie bym ściągnął, czy orientujesz się czy jest dostępna w antykwariatach i ile kosztowałoby jej ściągnięcie?Z góry dziękuje za pomoc :)

Pozdrawiam
Napisano
To już kawałek knigi i kawałek kasy - między 130 a 140 Euro za oba tomy, plus kilkanaście EUR za wysyłkę takiego kloca. Ani chybi bez 600 złociszy nie podchodź do tematu ;) Ale książka osiągalna.

M.
Napisano
Witam,
chciałbym zakupic również książke niemiecką pt. Unternehmen Erinerung. Eine Chronik uber den Weg und Einsatz ... wydaną w Bielefeld w 1961 r. to jest chyba pierwsze wydanie tej książki.
Moje pytanie jest takie w jaki sposób moznabyłoby kupic tą książke w niemczech, czy któs ma doświadczenie w tym zakresie.
Pozdrawiam
pni
Napisano
@Domino:
Obecnie osiągalne jest kilka kompletów (Tom 1+2) oraz pojedynczy tom 2. Niestety, sam tom 1. nie jest dostępny.

@pni:
Niestety, nie znalazłem ofert dotyczących tej książki o 211.ID. Aha, tytuł to Unternehmen Erinnerung...", przez dwa en".

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie