stachu666 Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 Witam co powiecie o słuchawkach firmy GRAY GHOST czy sa warte zakupu czy raczej je odradzacie? PZDR STACHU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Jeśli chodzi o słuchawki ogólnie, to nie ma co rzeźbić w miękkim... Słuchawki mają być wygodne a jest to sprawa całkiem indywidualna i obudowa nie może trzeszczeć przy ruchach głowy. Każde sie nadają i nie ma co przepłacać za jakieś specjalne wykrywaczowe" niby cuda o cenie wziętej z sufitu, niczym nie uzasadnionej. Jeden lubi zamknięte, drugi woli otwarte. Jeden cięzkie z grubym kablem, inny lekkie, których prawie nie czuć na głowie. W niektórych wykrywaczach wskazana jest zewnętrzna regulacja głośności na słuchawkach i to wszystko o czym pamiętać trza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
220V Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 W słuchawkach do wykrywki ergonomia i solidność wykonania jest ważna ale i jakość dzwieków jest dosyć istotna.W sprzętach które posiadają sygnalizację 1-tonową albo 3-tonową granice rozróżnialności dzwieków może nie są tak istotne i zauważalne, ale w takich sprzetach jak np. Minelab Explorer - wydający z siebie setki różnych dzwięków dobre słuchawy to podstawa do trafnego rozpoznania znaleziska.Wykrywki możesz zmieniać często ale dobre słuchawki raz zakupione będą służyć lata.Wez to Kolego pod uwagę przy zakupie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Witam.stachu666 - Jeśli masz możliwość kupna Grey Ghostów po jakiejś okazyjnej cenie to się nie zastanawiaj - są super, jak zresztą inne słuchawki tej firmy:)PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus32 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 temat sluchawek jest bardzo kontrowersyjny, niektorzy koledzy twierdza ze sluchawki do 200 zl to wielkie g.., gdyz specjalne kosztuja od 500 w gore, a jak im sie zwraca uwage to twierdza, ze skoro ich nie mielismy to nie mamy o czym mówić,sa wielkimi fanatykamu audiofilami mega wypas, a ja zakladam przez transmiter fm zwykle sluchawki od komorki i gitara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 No widzisz a ja na przykład wolę słyszeć cały song a nie tylko gitarę:)PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Van, to co nadaje Whites usłyszałbyś w pełnej krasie i na słuchawkach od radiostacji z II WŚ, zapewniam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Polecam kupno Grey Ghostów. Firma, która je ma w ofercie to DetectorPro, a kto produkuje to dokładnie nie wiadomo, w każdym razie prawie wszystkie amerykańskie słuchawki mają wspólne komponenty. Jednym elementem słuchawek DetectorPro, który mi się nie podoba to skaj z którego są wykonane muszle (zalecam stosowanie papierowych nakładek np. Bilsom), drugim słabym elementem jest przewód, w którym niestety zdarzają się w eksploatacji przebicia. Jakość dźwięku rewelacyjna. Trzeba uważać na dobór impedancji do wykrywacza tak np. Grey Ghosty będą bardzo dobre do Tesoro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus32 Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 kolego van worden ja zas wole słuchać gitare , gongi to mam z dzwonu z kosciołapozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandzior26 Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Ja również używam Grey Ghost na zmianę z Nuget Busters i twierdzę że są rewelacyjne. Świetnie przylegają, są dobrze i porządnie wykonane. Jeśli możesz je gdzieś kupić taniej niż 140 USD to kupuj śmiało. Pozdrawiam Przemek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.