Skocz do zawartości

Grudziadz II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 289
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To forum jest samonakręcające... Kapitan63 znajduje naprawdę świetne wrześniowe fanty. Znalazł ich naprawdę dużo i to jest niewątpliwy fakt. Pod koniec zdarzyło mu się wkleić zdjęcia nieswoich znalezisk. Pozostałe zdjęcia bez wątpienia są jego. Prawdopodobnie (choć są to tylko moje dywagacje) namieszał Marti, który przekazał mu moje zdjęcia nie wspominając że należą do obcej osoby spoza ich grupy. Potem namieszał jeszcze raz wtrącając się w wymianę postów z kapitanem i rozdmuchując całą awanturę, która zakończyłaby się zapewne wymianą uprzejmowści i zapewnieniami o wzajemnym szacunku.
Teraz płaci za to jedynie biedny kapitan63, na którego spada całe odium.
Żeby było jasne. Nie czuję się winny, bo fanty były moje i nikomu nie pozwolę żeby wynik całych tygodni moich bezowocnych poszukiwań, setki litrów wypalonej wachy, nadwyrężone zawieszenie samochodu, wielokroć przemoczone nogi, pokaleczone palce itd itp (sami wiecie najlepiej) uwieńczone w końcu trafieniem jakże ciężkich do namierzenia fantów wrześniowych przekreślał ktoś przypisując sobie moje odkrycie. Mimo całego szacunku do kapitana63 (za talent w wyszukiwaniu miejsc wrześniowych i za klekcjonerskie a nie zarobkowe podejście do poszukiwań) jeśli taka sytuacja powtórzyłaby się znowu zareagowałbym tak samo. Proszę tylko żeby to drobne potknięcie nie przekreśliło tego ciekawego wątku.

gadajcie co chcecie ,ale ja lubię chociaż popatrzeć jak inni coś ciekawego znajdą to przynajmniej mam nadzieje że i ja coś znajdę ,że coś jeszcze w tej ziemi jest zagrzebane...
pozdrawiam wszystkich i mniej zacietrzewienia Swięta idą...!

He he....Niedługo tak będzie ( bo już jest autostrada.... ) ze każdy kawałek lasu w obszarze Tuchola - Koronowo - Świecie - Warlubie będzie zagrodzony, a na bramie leśniczy będzie bilety sprzedawał....Każdy fancik do zwrotu - będzie wracał do ziemi - o bo Panie jutro dwa autokary ze stolicy przyjadą i jak zapłacą za bilet to też coś muszą znaleźć...." ;-))))))

pozdrawiam .

Bukowiec - w szkole podstawowej jest izba pamięci. Jest także książka, w której opisano dzieje jednostki kawalerii, która biła się pod Bukowcem. Fotografia z izby pamięci w załączeniu. Moja żona i Pani Dyrektor szkoły zasłonięte. Księga, o której wspomniałem, leży na stole po lewej stronie.

W lesie pod Bukowcem spędziłem raptem kilka godzin, ale bez efektu. Szwędałem się to tu, to tam po okolicy - na przypał, na łut szczęścia. I tylko kilka łusek i podkowa...

M.

No i wróciłem.Kopalismy od 10tej do 16tej w 3 osoby.Powiem szczerze ze byłem tam pierwszy raz i jestem mile zaskoczony.Dołków co prawda bardzo duzo,ale smieci mało a fanty jak widac nadal zalegają.1)bączek i siekierka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie