kapitan63 Napisano 19 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2008 ostnia zdobycz z domu /okolice Melna/ .Koncze swoj watek,przeciez nie bede wklejał nieswoich fotek.Pozdro dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 To forum jest samonakręcające... Kapitan63 znajduje naprawdę świetne wrześniowe fanty. Znalazł ich naprawdę dużo i to jest niewątpliwy fakt. Pod koniec zdarzyło mu się wkleić zdjęcia nieswoich znalezisk. Pozostałe zdjęcia bez wątpienia są jego. Prawdopodobnie (choć są to tylko moje dywagacje) namieszał Marti, który przekazał mu moje zdjęcia nie wspominając że należą do obcej osoby spoza ich grupy. Potem namieszał jeszcze raz wtrącając się w wymianę postów z kapitanem i rozdmuchując całą awanturę, która zakończyłaby się zapewne wymianą uprzejmowści i zapewnieniami o wzajemnym szacunku.Teraz płaci za to jedynie biedny kapitan63, na którego spada całe odium. Żeby było jasne. Nie czuję się winny, bo fanty były moje i nikomu nie pozwolę żeby wynik całych tygodni moich bezowocnych poszukiwań, setki litrów wypalonej wachy, nadwyrężone zawieszenie samochodu, wielokroć przemoczone nogi, pokaleczone palce itd itp (sami wiecie najlepiej) uwieńczone w końcu trafieniem jakże ciężkich do namierzenia fantów wrześniowych przekreślał ktoś przypisując sobie moje odkrycie. Mimo całego szacunku do kapitana63 (za talent w wyszukiwaniu miejsc wrześniowych i za klekcjonerskie a nie zarobkowe podejście do poszukiwań) jeśli taka sytuacja powtórzyłaby się znowu zareagowałbym tak samo. Proszę tylko żeby to drobne potknięcie nie przekreśliło tego ciekawego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darpoj Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 gadajcie co chcecie ,ale ja lubię chociaż popatrzeć jak inni coś ciekawego znajdą to przynajmniej mam nadzieje że i ja coś znajdę ,że coś jeszcze w tej ziemi jest zagrzebane...pozdrawiam wszystkich i mniej zacietrzewienia Swięta idą...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Bukowiec Świecki czy Grudziądzki?Bo jutro tam jadę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Niech no pomysle... O cholera! zapomnialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 No weź:D Świecki na google earth troche większy....chyba bardziej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Jak juz tam bedziesz poszukaj w lesie kolo stacji kolejowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Może też wpadniesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Juz tam bylem a przede mna ktos kto sie naprawde oblowil. zreszta cala sprawa bardziej nadaje sie na priv... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Poszedł priv. Zawsze mozna sie piwa napić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 sory,ale aprpopos skrzynek do stug-a ,to nie sadze ,ze mozna by je uznac za trafienie ,sam ich chyba kilkaset znalazlem,a jeszcze wiecej mi ich podprowadzili...:P jakby cos moge sie podzielic pozostalymi...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 ale widze poszło ciśnienie o ten nasz piękny 39 rok;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Taaa.Detektor pod pache i autostrada.Ogień!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Mniejsza już z tym, żadnej złości o to nie żywię, ponieważ sam mam pięć sztuk tych skrzynek. Zapomnijmy już o tym. Gratuluję fantów i życzę, abyś wykopał ich jeszcze więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 He he....Niedługo tak będzie ( bo już jest autostrada.... ) ze każdy kawałek lasu w obszarze Tuchola - Koronowo - Świecie - Warlubie będzie zagrodzony, a na bramie leśniczy będzie bilety sprzedawał....Każdy fancik do zwrotu - będzie wracał do ziemi - o bo Panie jutro dwa autokary ze stolicy przyjadą i jak zapłacą za bilet to też coś muszą znaleźć...." ;-))))))pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Bukowiec - w szkole podstawowej jest izba pamięci. Jest także książka, w której opisano dzieje jednostki kawalerii, która biła się pod Bukowcem. Fotografia z izby pamięci w załączeniu. Moja żona i Pani Dyrektor szkoły zasłonięte. Księga, o której wspomniałem, leży na stole po lewej stronie.W lesie pod Bukowcem spędziłem raptem kilka godzin, ale bez efektu. Szwędałem się to tu, to tam po okolicy - na przypał, na łut szczęścia. I tylko kilka łusek i podkowa...M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Tutaj ta izba pamięci w szkole w Bukowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 ups, od 5 lat na forum, a fotki nie umiem wstawić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 No i miejsce pamięci. Świeże kwiaty, bo byliśmy we wrześniu, tuż po rocznicowych obchodach.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 jak przyjada tak pojada trafienie czegos fajnego zaczyna graniczyc z cudem sam widzialem pozostawione dwa polskie chelmy przy bagnie zzarte niemilosiernie zabrali tylko mausera ta kolba z innego bagna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 No i wróciłem.Kopalismy od 10tej do 16tej w 3 osoby.Powiem szczerze ze byłem tam pierwszy raz i jestem mile zaskoczony.Dołków co prawda bardzo duzo,ale smieci mało a fanty jak widac nadal zalegają.1)bączek i siekierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 2)Stopka od mausera i smietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 3)Srebrny szturm piechoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 4)- Fant dnia.Moze ktoś pokusi się o szybką identyfikację?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 gratulacje.. w takim wypadku ,ja jutro ,też tam uderzam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.