kowalinho Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Odpowiedzi są niestety takie same jak na większość pytań o problemy tego państwa - kwestia pieniędzy, inicjatywy i u co poniektórych mentalności rodem z głębokiego socjalizmu. A te typowo małopolaczkowe, wszechwiedzące i opluwające wszystkich wokół komentarze moglibyście sobie darować, to nie temat o zażydzeniu, zafryceniu, zasojusznikowaniu (...). Czy każdy temat na tym forum tak się musi kończyć? Żal d...ę ściska.
jaraca Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 No nie przesadzajmy, aż tak ostro to nie jest w końcu nie wypowiadamy się na forum publicznym i nie musimy uważać na każde słowo, mam tu na myśli (Prezydenta, Premiera czy Parlamentarzystów) swoją drogą szkoda, bo może dotarłoby Nasz pogląd odnośnie teraz aktualnej sprawy „Nowej historii Unii” robionej przez Unię Europejską.(w iinnym wątku forum)puchaś Mam podobne odczucia odnośnie Twojej myśli feldmutze itp... Ale generalnie jak zwykle odchodzimy troszku od tematu i sądzę że dobrze, przynajmniej można się czegoś więcej dowiedziećPozdrawiam
kowalinho Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Ostro nie ostro - żałośnie, jak zwykle.przynajmniej można się czegoś więcej dowiedzieć"Np że dwa posty na temat to już za dużo. Ale żeby nie być marudzącym hipokrytą i nie pisać offtopów,kończę i pozdrawiam.
jaraca Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Raczej Jesteś Marudny, Twoje posty niczego nie wniosły jedynie wywołały „utarczki słowne”„Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Odpowiedzi są niestety takie same jak na większość pytań o problemy tego państwa - kwestia pieniędzy, inicjatywy i u co poniektórych mentalności rodem z głębokiego socjalizmu.„ Właśnie po to jest to forum, aby szukać odpowiedzi (Forum Odkrywcy dla poszukiwaczy...)dalej piszesz„A te typowo małopolaczkowe, wszechwiedzące i opluwające wszystkich wokół komentarze„ Twoje słowa są bardzo obraźliwe dla Mnie, nie wiem jak inni je odbierają ale Ja chcąc załagodzić i nie pogłębiać już jakiegoś konfliktu Między Tobą a puchaś-em napisałem właśnie to co napisałem ale jednak jak widać po Twoim poście kolejnym i uwadze (niestety nie zostałem zrozumiany).Zgodnie ze Swoją radą czasem daruj Sobie jakiś komentarzePozdrawiam
woytas Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Panowie wracacie do wymiany pogladow a nie bluzgow - inaczej ladujemy temat w zsypie.No chyba, ze Wam na tym zalezy?
monte_ch Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 (jaraca)popieram Cię w całości,i tak trzymaj.Zdrów
jaraca Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 Może kogoś zainteresuje? kolorystyka i styl
Trooper85 Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 A ciekawe co powinno Twoim zdaniem widnieć na plakatach zachęcających do wstąpienia do armii? Słonko, kwiatki i uśmiechnięte dzieci?Mnie to nie rusza, podobnie jak pozostałe porównania. Może dlatego, ze nie mam jakiegoś dziwnego kompleksu (niższości?) zwiazanego z Niemcami i nie potrzebuje forum do jego leczenia
bolas Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Nie szata zdobi człowieka ... to po prostu element tradycji wojskowej niemieckiej. Podobnie jak u nas. Co w tym dziwnego ? Stahlhelm, czy inne tradycyjne elementy tak specjalne dla Niemców to nic dziwnego ? Czy u nas rogatywka oznacza Panów", a może Towarzyszy" ? Czy może np. nie wiem KBW, operację Dunaj", przedwojenne dyskryminacje. To po prostu element stroju. A strój często stanowi element pewnej tożsamości - a ona sama nie koniecznie musi się wiązać z idelogią nazistowską, pruską, czy NVA. Hełm to hełm, tak samo jak płaszcze, sztandary itp ...
mario33 Napisano 10 Grudzień 2008 Napisano 10 Grudzień 2008 Warto dodać, że niekóre niemieckie wynalazki techniki wojskowej upowszechniły się poza same Niemcy. Należy do nich hełm z nakarczkiem , który dzisiaj jest w tej czy innej formie obecny w armiach na całym świecie (chociaż już nie 'stahl' ale bardziej 'kevlar').
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.