Witam. Jestem w posiadaniu prawie kompletu części do widocznego na zdjęciu karabinu wojskowego z zamkiem kapiszonowym (brakuje kolby, kurka, wycioru/pobijaka, uszkodzona część zamka....) Części są w dobrym stanie, z zachowanymi puncami i sygnaturami (patrz dalsze zdjęcia). Przez długi okres nie miałem koncepcji, co z tym fantem zrobić, ostatnio podjąłem decyzję o próbie rekonstrukcji. I tu moja prośba o pomoc w identyfikacji broni, a także udostępnienie ewentualnych zdjęć i rysunków, jak ta broń wyglądała w całości (kolbę będę dorabiał). Coś o samej broni: długość lufy - 96 cm średnica - 14 mm (lufa niegwintowana)
Pytanie
magius28
Jestem w posiadaniu prawie kompletu części do widocznego na zdjęciu karabinu wojskowego z zamkiem kapiszonowym (brakuje kolby, kurka, wycioru/pobijaka, uszkodzona część zamka....) Części są w dobrym stanie, z zachowanymi puncami i sygnaturami (patrz dalsze zdjęcia). Przez długi okres nie miałem koncepcji, co z tym fantem zrobić, ostatnio podjąłem decyzję o próbie rekonstrukcji. I tu moja prośba o pomoc w identyfikacji broni, a także udostępnienie ewentualnych zdjęć i rysunków, jak ta broń wyglądała w całości (kolbę będę dorabiał).
Coś o samej broni:
długość lufy - 96 cm
średnica - 14 mm (lufa niegwintowana)
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.