darek990011 Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 witammam niemiecki bagnet pierwszo wojenny z dorabianą drewnianą rączkąchcę wymoczyć go w occie tylko nie wiem czy ocet ma jakiś wpływ na drewnoz góry dziękuje za odpowiedzipozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 Ocet to do galarety. Nie niszcz nim bagnetu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 30 Listopad 2008 Share Napisano 30 Listopad 2008 ocet ładnie czyści,a po occie do jakiejś nafty czy oleju.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Weś boat co ty taki przekorny? Jak stary wyjadacz Cyrograf mówi że ocet to dno to ty na przekór. Najpierw patrzi się ucz , a pozniej się wymadrzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 ty thomson co ty mi tu będziesz mówił,widziłam pięknego radomiaczka po occie a zrobił go taki gośc starszej daty i który siedzi w tym hobby od dziecka i który historię zna bardzo dobrze, liczy juz troszkę lat a fanty wszelkiego rodzaju wrzuca do occtu i wychodzą eleganckie świecące sie,ale nie ty oczywiście swój komentarz musiałeś dodac jak w co niektórych postach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 błąd widziałem nie -am... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 i nie mów że sie wymądrzam bo wcalę tak nie jest tylko widzę że ty to robisz jak narazie bo twoje komentarze są tu zbędne,a ja mówię jak jest z tym occtem i zależy co się wrzuci do niego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Do kĄserwacji" to się ocet nadaje, ogórki sie dobrze konserwuje octem. Posłuchaj dobrych rad.Poczytaj o elektrolizie. Po occie zawsze wyjdzie wtórna rdza, że o wrzerach nie pomnne.Red alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Ja swój 84/98 czyściłem co prawda delikatnie, ale octem-i wyczyścił ładnie, potem dobrze zakonserwowałem i nic się nie pojawia. Ocet niszczy ale inne metale, ze stalą nie jest tak tragicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Też stane w obronie octu ale oczywiście nie do wszytskiego sie moze nadać .Jest skuteczny i tani i nic po nim nie wychodzi jesli sie dobrze na oliwi" fant. A skad wiem? z doświadczenia własnego.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Koledzy polecam poczytać wątek o konserwacji hełmu - kwas winowy itp.Warto wiedzieć, a zrobicie co uważacie za stosowne.Jeżeli nawet wymoczysz żalastwo w occie, to warto jest potem zneutralizować kwas (każdy, nie tylko octowy).Więc najlepiej wypłukać w wodzie alkalicznej (soda kuchenna 1%, kropla kreta" do czyszczenia zlewu itp itd -0,1%). Dopiero konserwować.To takie małe rzeczy, a naprawdę pomagają. Jeżeli jakieś pytania związane z żelastwem - pytać;-), jak wiem to pomogę.Pozdrawiam, r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 rem co doradzisz tutaj ?? wiele osób odpisało ale każda co innego więc nie wiem http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=640316#698564 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 http://s6.zapodaj.net/9889517.jpg.html - a jak ten egzemplarz wyczyścić?? także octem?? a żabkę da się w czymś namoczyć żeby była elastyczna??i jakiej nici użyć do sszycia?? byłbym wdzięczny gdyby ktoś doradził:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.