Skocz do zawartości

Od czego zależą ceny wykrywaczy?

hubciu93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Tak jak w temacie, chciałbym spytać od czego zależą ceny sprzętu? Pod koniec wakacji lub na początku września widziałem cenę ACE 250 wynoszącą 610 zł, a dzisiaj ogarnęło mnie zdziwienie. Ja patrzę, a tu cena 790 zł (bez jednej złotówki).Wydawało mi się, że cena na zimę powinna spaść, a tu dzieje się dokładnie odwrotnie. Dlaczego???
Napisano
Dokładnie, im słabszy kurs dolara do złotówki tym korzystniej dla kupującego. Cena ACE w dolarach się nie zmieniła, zmienił się tylko przelicznik.
Napisano
Może nie śledziłeś na bieżąco,ale cena droższych sprzętów była niższa o około 400zł.Ace kosztuje niewiele więc jakichś karkołomnych żniżek nie było.Jest to jeden z lepiej się sprzedających się wykrywaczy,a różnica 100zł czy 150zł przy jego cenie nie robi zbytniej różnicy.I tak go kupią.
Na razie nie widać tendencji spadkowej dolara.Myślę że zostanie w okolicach 3zł do nowego roku.Chyba że by jakiś krach sparaliżował usa to może wtedy coś by kurs polepszył się.
Napisano
Święte słowa. Mam nadzieję że kurs Dolara spadnie do wiosny bo ceny strasznie poszły i nie uśmiecha mi się dać za E-Tracka ponad 5000 tys. zł. Jeśli nie, siła wyższa...
Napisano
Dlaczego kurs dolara miałby spadać? Wystarczy spojrzeć na krzywą wzrostu z ostatnich 2 miesięcy. Moim zdaniem około świąt będzie 3,50 zł za dolara, czyli ceny wykrywaczy jeszcze wzrosną. Dodam, że importer płaci po kursie bankowym, który jest wyższy, i ostatnio w Pekao było to 3,1147 zł.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie