Skocz do zawartości

Mój najpiękniejszy fant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

ten motocykl składałem 9 lat BMW R-2.znalazłem go w szopie u znajomych -był silnik rama -przednie zawieszenie na resorze -wszystko inne kompletowałem 9 lat -jeździłem po złomowiskach bazarach i po całej Polsce -jedyne czego nie zdobyłem to mocowanie lampy -co widać –pozdro

.... po przegrzebaniu wielu książek , stron internetowych i w końcu zatelefonowaniu do kombatantów w Warszawie, po chwili otrzymałem informację że człowiek który dowodził 704 plutonem z batalionu ,,Znicz'' żyje i że mogę się z nim skontaktować(otrzymałem telefon do niego), aby podzielił się swoimi odczuciami po znalezieniu tego co ukrył pod 60 lat temu. Panowie odczucia nie da się z niczym porównać, coś niesamowitego, rozmawiać z żywą legendą. Na zdjęciu ja wraz z bohaterem tamtych krwawych dni.

Każdemu poszukiwaczowi życzę takich wspaniałych chwil i doznań które mnie ogarnęły tamtego dnia. Uwierzcie mi,odnaleźć coś i uchronić od zapomnienia to duża sztuka, ale znaleźć człowieka który stworzył tą historię to jeszcze większe wyzwanie każdego poszukiwacza.

Pozdrawiam
Tominew

Mój aj" - może nie jakiś mega wypas ale mam do tego fanciora sentyment. Mosiężna tabliczka znamionowa (13 x 6,5 cm) kuchni polowej - została znaleziona na we Wrocławiu - być może niemiecki łup wojenny z 39 roku, przetransportowany do Wrocławia i zniszczony podczas oblęzenia Festung Breslau"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie