Skocz do zawartości
  • 0

Czy to meteoryt ???

marynero

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
moim zdaniem wygląda na meteoryt, widać po śladach że spotkał się z naszą atmosferą no i jak to bywa się zapalił, po 2 magnes przyciąga
Napisano
Generalnie to się z tobą karpik zgodzę ,lecz myślę że to pytanie jest skierowane bardziej do ludzi którzy zetknęli się z podobnymi znaleziskami , zajmują się zbieraniem lub kolekcjonowaniem kosmicznych kamieni i przechodzili kiedyś podobną drogę od niepewności do potwierdzenia autentyczności swoich znalezisk i taką wiedzą chcą się podzielić .Pozdro...
Napisano

Przyciąga magnes. Kto może mi pomóc i stwierdzić na 100% że jest to meteoryt. Bardzo proszę o jakieś linki, kontakty, itd. Dzięki z góry !!! Pozdrawiam !!!

Napisano
Kokesh i anton
Swego czasu się tym tematem interesowałem i nawet miałem parę kamyków.
Moja odpowiedź nie dotyczyła identyfikacji bo takiej 100% nie da się dokonać na forum.

Chciałem tylko nakierować i odpowiedziałem/podpowiedziałem na wezwanie-Bardzo proszę o jakieś linki, kontakty, itd."

Po co miałem mu wrzucać link. Wystarczy skopiować gdzie zbadać meteoryt" do przeglądaki i już w pierwszym linku ku uciesze zobaczy się gościa, któremu można przesłać próbkę do badania (i zrobi to za darmo podobno:).

Pozdro leniuchy:))
Napisano
W jednym nasz wsadzający penisa gdzie popadnie kolega ma rację:)
W necie wpisując jakieś głupie hasło typu:
gdzie zbadać meteoryt" wyskakuje xxxxxx stron.

Na 100% można stwierdzić tylko poprzez zbadanie tego przez fachowców w lab.
Pozdro.
Napisano
W życiu nie da się z tego zrobić meteorytu .
Chwmck czyli penis w moja czerwoną kartkę , ale dalej namawiam do wpisania interesujących nas słów w wyszukiwarkę np . google i poczytania o meteorytach .
Nie dość że muli strasznie to forum to jeszcze trzeba oglądać takie głupie tematy , bo komuś się nie chce poszukać w internecie .
Wal kolego W czerwoną bo masz władzę i to lubisz .
Głębokości i obfitości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie