marynero Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Waga 858g, obwód w najszerszym miejscu 24cm ,rozmiar jak na zd.Powłoka metaliczna ,magnes żywo klei się do obiektu .Pozdrawiam
monte_ch Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 moim zdaniem to jest meteoryt !tylko jaki ???
kloki Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 grove taki głupi temat, to po co odpisałeś?
marynero Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Waga 858g, obwód w najszerszym miejscu 24cm ,rozmiar jak na zd.Powłoka metaliczna ,magnes żywo klei się do obiektu .Pozdrawiam
marynero Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 ZD.5 .Z góry dzięki za wszelkie sugestie .
vojtaz2 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 moim zdaniem wygląda na meteoryt, widać po śladach że spotkał się z naszą atmosferą no i jak to bywa się zapalił, po 2 magnes przyciąga
kokesh Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Generalnie to się z tobą karpik zgodzę ,lecz myślę że to pytanie jest skierowane bardziej do ludzi którzy zetknęli się z podobnymi znaleziskami , zajmują się zbieraniem lub kolekcjonowaniem kosmicznych kamieni i przechodzili kiedyś podobną drogę od niepewności do potwierdzenia autentyczności swoich znalezisk i taką wiedzą chcą się podzielić .Pozdro...
MrSmith Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 A daleko znaleziony od drogi czy od jakiejś huty/przemysłu?
anton1984 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 To po co na forum jest dział identyfikacja" skoro wszyscy odsyłają do google? Nie masz nic do powiedzenia w temacie to nie odpowiadaj
marynero Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Przyciąga magnes. Kto może mi pomóc i stwierdzić na 100% że jest to meteoryt. Bardzo proszę o jakieś linki, kontakty, itd. Dzięki z góry !!! Pozdrawiam !!!
marynero Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Lokalizacja to szczere pole pod lasem.
karpik Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Kokesh i antonSwego czasu się tym tematem interesowałem i nawet miałem parę kamyków.Moja odpowiedź nie dotyczyła identyfikacji bo takiej 100% nie da się dokonać na forum.Chciałem tylko nakierować i odpowiedziałem/podpowiedziałem na wezwanie-Bardzo proszę o jakieś linki, kontakty, itd."Po co miałem mu wrzucać link. Wystarczy skopiować gdzie zbadać meteoryt" do przeglądaki i już w pierwszym linku ku uciesze zobaczy się gościa, któremu można przesłać próbkę do badania (i zrobi to za darmo podobno:).Pozdro leniuchy:))
marynero Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 Serdeczne Dzięki za wszystkie cenne podpowiedzi/odpowiedzi i uwagi !!! Pozdrawiam !!!
karpik Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 W jednym nasz wsadzający penisa gdzie popadnie kolega ma rację:) W necie wpisując jakieś głupie hasło typu: gdzie zbadać meteoryt" wyskakuje xxxxxx stron.Na 100% można stwierdzić tylko poprzez zbadanie tego przez fachowców w lab.Pozdro.
grove3 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 W życiu nie da się z tego zrobić meteorytu .Chwmck czyli penis w moja czerwoną kartkę , ale dalej namawiam do wpisania interesujących nas słów w wyszukiwarkę np . google i poczytania o meteorytach .Nie dość że muli strasznie to forum to jeszcze trzeba oglądać takie głupie tematy , bo komuś się nie chce poszukać w internecie .Wal kolego W czerwoną bo masz władzę i to lubisz .Głębokości i obfitości
Pytanie
marynero
Waga 858g, obwód w najszerszym miejscu 24cm ,rozmiar jak na zd.Powłoka metaliczna ,magnes żywo klei się do obiektu .Pozdrawiam
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.