nomyss Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 Taa no sam wiem że w porównaniu z innymi fantami w innych postach to moje to śmieci raczej ale jako że związane z moją miejscowością gdzie w sumie jakiś większych znalezisk to nie było (a przynajmniej nie słyszałem o takowych) to zabrałem wszystko co się dało :). Sporo złomu w postaci dziurkaczy pochłaniaczy od masek etc. zostawiłem bo już stany całkiem agonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitan63 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 i tak trzymaj Nomyss.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilzken Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Nomys, nie przejmuj się się pierdołami innych tzw odkrywców". Oni na pewno codziennie odkrywają bursztynowe komnaty i inne skarby Samsonowa, a nie wiedzą jednego... że takie odkrycia jak Twoje mają dla większości z nas bardzo duże znaczenie. Są dla nas ważne, bo mówią o miejscach nam bliskich i ludziach, którzy kiedyś tu żyli, pracowali (stworzyli wiele rzeczy z których my nadal korzystamy), a niejednokrotnie też tu zginęli.Pozdrawiam, Wilzken Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Ja też bardzo gratuluje. Śmietniki nie zdarzaja sie często. A wszystko co w nich sie znajduje to kawałek histori. A swoja droga porecelanki bardzo ładne.Szkoda ze nie całe,ale co tam. Sam mam takich kilka i wcale nie chowam ich do kartonu. Ps: Szajka pokaż nam swoje fanty, chetnie je skomentujemy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 panzerkris są wstawione na nasze odkryciach po drugie na odkrywcy wystawia sie coraz wiecej śmieci (chłopie chcesz porcelany potłuczonej to cie zawiozę po niemiecka i szpital tez tam był dociekaj co z czym jak bicia z calego rajchu sa!!) po trzecie wszyscy strasznie wrażliwi sie zrobili na krytykę a potem sie dziwicie ze obsmarowują forum na innych portalach.Fajnie kolega znalazł lazeret gratulacjemój komentarz powinienem zachować dla siebie ale poszło przeprosiłem i uważam sprawę za zamkniętą a nomyss jesli chcesz przyjedz kiedys w moje storny to zabiore cie na jakas miejscówke w ramach przeprosin koniec wywodu i tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 szajka weź mnie obraź :)) tez bym bym w ramach przeprosin chętnie pobuszował po twoich miejscówkach :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 Pax pax miedzy chrześcijany" czy jak tam to szło. A propos kopania w porcelanie to chętnie może kiedyś :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 dolacze kilka swoich fotek z letniego szperania w smietniczku razem z feldem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 reszta fotek juz w domu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 Blaszka sygnowana ale od czego ? I wiadomo na znanym portalu aukcyjnym jest całość i zwie się STOJAK NA NIEMIECKĄ CZAPKĘ OFICERSKĄ". Co ciekawe tę drugą blaszkę tez znalazłem w dole ale już nie brałem (brak sygnowań) trzeba będzie wrócić :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 MOZIX29 - fajne fanty tam na jednym to kielich mszalny czy jakiś cywilny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 jakis rodzaj pucharu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Przeciez ta blaszka to niemiecki niesmiertelnik RADu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 oczywiscie ze RAD,prawdopodobnie Luban.lezala w misce w dziwnym komplecie z gapa WH,dwiema czachami SS,slowackimi guzikami i gwiazdkami oficerskimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 nomyss gratuluje fantow , butelka po balsamie jerozolimskim fajna sam kopie miejsce gdzie mi juz 3 wyszly w roznych rozmiarach , tak na dokladke to owa apteka ktorej wlasciciel robil balsam nadal istnieje . pozdro z Kłodzka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 11 Listopad 2008 Autor Share Napisano 11 Listopad 2008 Dzięki za ciekawe info. Ja z kolei słyszałem że nadal go produkują albo produkowali tak ze 20 l. temu. pozdrawiam nomyss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.