nomyss Napisano 5 Listopad 2008 Autor Napisano 5 Listopad 2008 Taa no sam wiem że w porównaniu z innymi fantami w innych postach to moje to śmieci raczej ale jako że związane z moją miejscowością gdzie w sumie jakiś większych znalezisk to nie było (a przynajmniej nie słyszałem o takowych) to zabrałem wszystko co się dało :). Sporo złomu w postaci dziurkaczy pochłaniaczy od masek etc. zostawiłem bo już stany całkiem agonalne.
wilzken Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Nomys, nie przejmuj się się pierdołami innych tzw odkrywców". Oni na pewno codziennie odkrywają bursztynowe komnaty i inne skarby Samsonowa, a nie wiedzą jednego... że takie odkrycia jak Twoje mają dla większości z nas bardzo duże znaczenie. Są dla nas ważne, bo mówią o miejscach nam bliskich i ludziach, którzy kiedyś tu żyli, pracowali (stworzyli wiele rzeczy z których my nadal korzystamy), a niejednokrotnie też tu zginęli.Pozdrawiam, Wilzken
panzerkris Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Ja też bardzo gratuluje. Śmietniki nie zdarzaja sie często. A wszystko co w nich sie znajduje to kawałek histori. A swoja droga porecelanki bardzo ładne.Szkoda ze nie całe,ale co tam. Sam mam takich kilka i wcale nie chowam ich do kartonu. Ps: Szajka pokaż nam swoje fanty, chetnie je skomentujemy.Pozdrawiam
szajka Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 panzerkris są wstawione na nasze odkryciach po drugie na odkrywcy wystawia sie coraz wiecej śmieci (chłopie chcesz porcelany potłuczonej to cie zawiozę po niemiecka i szpital tez tam był dociekaj co z czym jak bicia z calego rajchu sa!!) po trzecie wszyscy strasznie wrażliwi sie zrobili na krytykę a potem sie dziwicie ze obsmarowują forum na innych portalach.Fajnie kolega znalazł lazeret gratulacjemój komentarz powinienem zachować dla siebie ale poszło przeprosiłem i uważam sprawę za zamkniętą a nomyss jesli chcesz przyjedz kiedys w moje storny to zabiore cie na jakas miejscówke w ramach przeprosin koniec wywodu i tego tematu.
sid30 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 szajka weź mnie obraź :)) tez bym bym w ramach przeprosin chętnie pobuszował po twoich miejscówkach :))))))
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Pax pax miedzy chrześcijany" czy jak tam to szło. A propos kopania w porcelanie to chętnie może kiedyś :).
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 dolacze kilka swoich fotek z letniego szperania w smietniczku razem z feldem
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Blaszka sygnowana ale od czego ? I wiadomo na znanym portalu aukcyjnym jest całość i zwie się STOJAK NA NIEMIECKĄ CZAPKĘ OFICERSKĄ". Co ciekawe tę drugą blaszkę tez znalazłem w dole ale już nie brałem (brak sygnowań) trzeba będzie wrócić :).
nomyss Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 MOZIX29 - fajne fanty tam na jednym to kielich mszalny czy jakiś cywilny ?
Kiler Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Przeciez ta blaszka to niemiecki niesmiertelnik RADu.
MOZIX29 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 oczywiscie ze RAD,prawdopodobnie Luban.lezala w misce w dziwnym komplecie z gapa WH,dwiema czachami SS,slowackimi guzikami i gwiazdkami oficerskimi
krystian-szabla Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 nomyss gratuluje fantow , butelka po balsamie jerozolimskim fajna sam kopie miejsce gdzie mi juz 3 wyszly w roznych rozmiarach , tak na dokladke to owa apteka ktorej wlasciciel robil balsam nadal istnieje . pozdro z Kłodzka
nomyss Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Dzięki za ciekawe info. Ja z kolei słyszałem że nadal go produkują albo produkowali tak ze 20 l. temu. pozdrawiam nomyss
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.